قسمت نهم:اول خودمون!دوم خودمون !سوم هم خودمون !از ما كه گذشت

2011.04.20

قسمت اول I قسمت دوم I قسمت سوم I قسمت چهارم I قسمت پنجم I قسمت ششم I قسمت هفتم I قسمت هشتم I قسمت نهم I قسمت دهم I

حدود بيست سال قبل شبي ميهمان اعضاي شركت تعاوني فرش روستايي بيرجند در روستاي ....بودم،متوجه شدم يكي از آقايان حاضر در جمع قدري ناراحت است، بعد از چندلحظه اي توانستم با وي ارتباط برقرار نموده و علت ناراحتي وي را جويا شدم؟ گفت حقيقتش زوجه اينجانب چندي قبل فوت نموده،قصد تجديد فراش داشتم،فردي را به خواستگاري يكي از بانوان بيوه روستا فرستاده ام ولي اكنون خبر آورده كه براي خودم خواستگاري نموده ام!!دچار بهت و حيرت شدم با آن فرد تماس و موضوع را جويا شدم ،گفت بهنگام طرح موضوع خواستگاري خدمت اين خانم عرض كردم : مصلحت آن است ازدواج بفرماييد و خواستگار شما هم اول خودم! دوم هم خودم! سوم هم خودم! از من كه گذشت فلاني هم هست!!
اكنون از برخي پروژها و برنامه هاي مركز ملي فرش ايران كه انصافا" هم در صورت اجراي دقيق مي تواند مشكلات قالي ايران را حل نمايد ،همين ذهنيت پديدار ميگردد!چندروز قبل جلسه نقد و بررسي جشنواره فروش فرش در مركز ملي فرش برگزار گرديد،در اين كه برگزاري مطلوب جشنواره فرش مي توانسته و ميتواند بخشي از مشكلات فرش را حل نمايد هيچگونه شكي نيست و ما هم بالغ بر 12 يادداشت را به اين موضوع اختصاص داديم اما متاسفانه اين ذهنيت وجود داشته و دارد كه بخشي قابل توجهي از اعتبارات خاص اين پروژه صرف حل و فصل مسايل و مشكلات خودموني ميگردد!
متاسفانه در بين بسياري از استانهاي برگزار كننده اين جشنواره كمتر شاهد فضاي تبليغاتي براي فرش و هزينه كرددقيق و هدفمنداعتبارات در اين رابطه بوده ايم!
آمارهاي نقل شده از ميزان فروش در برخي استانها مستند نبوده و تنها بر مبناي حدث و گمان است! و ....... چرا با ارايه برخي آمارهاي غير مستند يا فله اي خود باعث مخدوش شدن تلاشهاي خود ميگرديد؟
نقد و بررسي يك پروژه را بايد با حضور طرفين انجام داد و نه آن كه صرفا" يك طرف موضوع حضور داشته و ذهنيات خود را بر مركز تحميل نمايد!خيلي تمايل داريم در خصوص چگونگي برگزاري جشنواره فرش و نحوه هزينه كرد اعتبار آن پژوهش مستقلي انجام گردد.
حرف حساب و منطقي و اصولي ما اين است چرا پروژهاي مركز ملي فرش در تهران و شهرستانها بصورت شفاف در چارچوب قانوني به بخش خصوصي واگذار نمي گردد؟مگر نه آن است كه بسياري از دانش آموختگان فرش بيكار هستند يا داراي تشكلي هستند كه لازمه حمايت است؟ ماداميكه اعتبار هر يك از برنامه هاي مركزملي فرش شفاف سازي نگردد و براي اجراي آن بر مبناي اصل 44 قانون اساسي از بخش خصوصي بر طبق قانون معاملات بصورت اصولي كمك گرفته نشود اين ابهام وجود خواهد داشت كه شما براي جامعه فرش دل مي سوزانيد يا هدف رفع چالشها و مشكلات سازماني است؟
اكنون در بسياري از سازمانها منجمله سازمان آموزش فني و حرفه اي و حتي پليس و نيروي انتظامي پيشرفتهاي خوبي در زمينه واگذاري امور به بخش خصوصي فراهم گرديده،مركز ملي فرش چرا در تمامي عرصه ها پرسنل خود را درگير دارد و اگر مواردي هم به بخش خصوصي واگذار ميگردد در هاله اي از ابهام قرار دارد!
في المثل سازمان بازرگاني استان .... يك دوره آموزشي دارد،درحالي كه در سطح استان دهها آموزشگاه رسمي و غير رسمي در خصوص فرش وجود دارد ،اين سازمان محترم بجاي اطلاع رساني و دعوت از آموزشگاههاي واجد شرايط و برگزاري مناقصه و.... راسا" اقدام به برگزاري كارگاه مي نمايد!نتيجه از پيش مشخص است!
مقصر اصلي نابسامانيها ي استاني نيز مركز است كه با عدم ارسال و تدوين دستوراعملهاي لازم و با عدم رعايت آن در مركز زمينه عدم رعايت موارد را در استانها نيز فراهم نموده است.
اگر خواهان توسعه و رونق بخش خصوص هستيم،اگر باب استخدام جوانان را بخاطر كوچك سازي دستگاه عريض و طويل اداري بسته ايم، بايد در واگذاري امور به بخش خصوصي و ايجاد زمينه مناسب براي جوانان تلاش نماييم!

مطالب خواندنی دگر
م