ازنگ خطر ديگر فرش دستباف

2011.05.21

چندي قبل يكي از دوستان داراي كارگاه رنگرزي در يكي از استانهاي كشور در تماس با من از نبود سفارش كار و نيمه فعال بودن كارگاه رنگرزي خود گلايه مند بود،در آن روزمن خدمت ايشان عرض كردم كه در مشهد تنها يك كارگاه رنگرزي سنتي باقيمانده ولي همواره سفارش كار دارد و...............
اما دركمال بهت و حيرت ديروز استاد حبيبالله مسلمي شانديز مسئول تنها واحد رنگرزي طبيعي در مشهد نيز طي تماسي اعلام نمود كه اينروزها سفارشات بسيار كمي دارد و كارگاه رنگرزي وي نيز نيمه فعال است!
بخشي از كاهش سفارش براي رنگرزي طبيعي را بايد در ارتباط با افزايش قيمتتمام شده بدليل سوخت،مواد اوليه رنگرزي دانست،براي كارگاه رنگرزي مسلمي تحمل پرداخت دوميليون تومان بجاي يكصد وهشتاد هزار تومان بسيار مشكل وبراي مشتريان نيز مشكلتر است،همچنين افزايش قيمت مواد رنگي و سطح دستمزدها نيز افزايش هزينه رنگرزي بالاخص رنگرزي طبيعي را دوچندان نموده است!
اما زنگ خطر كاهش توليد فرش حتي در رديف كالاي با ارزش افزوده بالا مي باشد،مشتريان كارگاه مسلمي كساني نبوده اند كه كالاي فله اي توليد نمايند و كساني هم نيستند كه براحتي رنگهاي طبيعي را كنار بگذارند اما ممكن است بسياري از آنان از خير توليد فرش گذشته باشند آنچنان كه در بيان استاد مسلمي نيز اين جمله بود كه:" فاتحه فرش خوانده شده است ".
مشكل استادمسلمي را شخصا" حل خواهم كرد، امابراي حل بن بست فرش ايران عزم ملي نياز است!

مقالات دیگر عبدالله احراري
  اول خرداد روز ملی فرش مبارک و خجسته باد - عبدالله احراری
  زنگ خطر - عبدالله احراری
  مجتمع هاي قاليبافي از اوج تا حضيض - عبدالله احراری