2011.03.03

ميل اعتبارات فرش ممنوع و حيف آن مطلقا" ممنوع!

سايت اتحاديه صادركنندگان فرش استان خراسان رضوي( (www.khcarpet.ir از تخصيص 7 ميليارد ريال اعتبار به منظور آموزش، تحقيقات و تبليغات فرش دستباف استان مركزي، توسط هيئت دولت خبر داده و به نقل از سازمان بازرگاني استان مركزي اضافه نموده كه "در جلسه اي با حضور معاون امور عمراني استانداري مركزي، مبلغ يك ميليارد ريال اعتبار به منظور احداث كارگاه هاي آموزشي فرش ترجيحاً در شهرستان آشيان اختصاص يافته ، همچنين مقرر شده با توجه به پيشرفت و استقبال قاليبافان استان از پروژه مذكور، مابقي اعتبار نيز در طي مدت دوره در سال 90 پرداخت و در بخش فرش استان هزينه شود،نهايتا" هم هدف پروژه مذكور شناسايي قاليبافان جوان در سطح روستا براي آموزش، توليد و صادرات فرش دستباف استان ذكر گرديده است."
مشاهده اين خبر و تفكر در آن بي اختيار مرا بياد خاطره اي انداخت( كه صرفا"براي ورودبه يادداشت امروز ذكر مي نمايم و خداي نكرده قصدجسارت به همكاران سازمان بازرگاني استانها را ندارم ) يكي از دوستان عزيز فرش كه هم اكنون به رحمت ايزدي پيوسته است چندسال قبل پس از ادغام دو مجموعه دولتي درهمديگر براي پيگيري اعتبارات به سازمان مديريت و برنامه ريزي يكي از استانها رفته بود، كارشناس مسئول آن سازمان با ديدن اين عزيز گفته بود :از سازمان حيف و ميل چه خبر؟ مرحوم دوست مابا ناراحتي ازاين نحوه برخورد گلايه نموده كه آفا اين چه برخورديه؟نهايتا" كارشناس سازمان مديريت براي دوست خدا بيامرز من حلاجي مينمايد كه چگونه اين دو سازمان قبل از ادغام يكي از منابع براي حل اضافه كاري و ....سازمان و ديگري هم اعتبار را صرف پروژه هاي بدون بازده مي نموده و حالا هم كه ادغام شده ممكن است بخشي ميل و بخشي حيف گردد!!
ازاين مطلب كه بگذريم اصل دريافت اعتبارات بالاخص از منابع استاني امر بسيار پسنديده و نيكويي است و نشاندهنده توجه مجموعه مديريتي استان به فرش دستباف است و بايد از پيگيري ادارات فرش استانها در اخذ اعتبارات ويژه براي فرش تشكر نمود،اعم ازاينكه اين اعتبار از سفرهاي مقامات به استانها باشد يا از سرفصل حفظ و توسعه صنايع دستي(كهمتاسفانه در بسياري از استانها فقط سازمان ميراث و ...آن را دريافت و هزينه مي نمايد)!
اما مهمتر از هنر دريافت اعتبار نحوه هزينه كردن آن است ،اعتبارات استاني دربسياري از موارد بدليل عدم امكان نظارت مركز ملي فرش ممكن است بقول آن بزرگوار حيف يا ميل شود ،حيف از آن جهت كه صرف كارهاي بدون بازده و غير ضروري گردد و ميل از آن جهت كه منابع فرش صرف پرداخت اضافه كاري و .........پرسنل يا هزينه هاي جاري دستگاه اجرايي مربوطه گردد!
في المثل آيا هزينه كرد 100ميليون تومان در شهرستان آشتيان براي مركز آموزشي فرش منطقي است؟ هيچ ميدانيد در طول سه دهه اخير در سراسر كشور چه تعداد مراكز آموزشب فرش و صنايع دستي ايجاد و بعدا" بعلت عدم استفاده به ساير ادارات جهت استفاده واگذار شده؟مگر امكان ارايه آموزش توسط بخش خصوصي وجود ندارد ؟
آيااين مصوبه با سياستهاي كلي كشور هماهنگي دارد؟
آيابهتر نيست اين يكصد ميليون تومان صرف تشكل و ساماندهي حداقل 10 شركت خدمات فني و مشاوره اي فرش استان مركزي گردد و حداقل 50 نفر از دانش آموختگان فرش در اين شركتها مشغول شوند؟اگر بازرگاني استان مركزي درهرشهرستان استان جمعي ازدانش آموختگان را در قالب شخص حقوقي سازماندهي نمايد واين اعتبار را بصورت بلاعوض در اختيار آنان قرار دهد و آنان نيز معادل همين اعتبار مشاركت كنند علاوه بر اشتغال دانش آموختگان آموزش بافندگان انجام خواهد شد و اين اعتبار نيز خداي نكرده حيف و ميل نخواهد شد!
از قبيل اين پيشنهادات بسيار زياد است ،آنچه بايدمدنظرعزيزان استاني باشد اينكه هم خود و هم آيندگان و هم جامعه فرش استان در مورد كيفيت كارها و برنامه هاي اجرا شده قضاوت خواهند كرد! عزيزان فرش استانها:حواستان باشد اگر ميخواهيدكار بدون برنامه انجام دهيد و براي فرش مشكل هم ايجاد كنيد همان ميل كردن و حل مشكلات سازماني بهتر از حيف كردن است بنا براين ميل سازماني اعتبارات فرش ممنوع و حيف آن مطلقا" ممنوع!

مطالب خواندنی برگزاری سمینار و کلاس های آموزشی پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن
 طراحی پوستر دومین سمینا ر و دوره های آموزشی- پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن
 فراخوان شرکت در دومین سمینا ر و دوره های آموزشی- پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن
 آشنايي با تورج ژوله ، نويسنده، پژوهشگر و فرش شناس نام آشناي ايران