افزايش توليد ابريشم داخلي ، شايد وقتي ديگر

2011.05.19

اگر چه در خصوص افزايش برداشت پيله از سوي شركت پرو.رش ابريشم ايران هيچگونه گزارشي منتشر نشده و صرفا" اظهار نظر شفاهي برخي مناطق اين شركت از افزايش فروش جعبه تخم ابريشم حكايت دارد اما گزارشات دريافتي از بهره برداران اين بخش از احتمال عدم افزايش برداشت پيله در سالجاري برغم افزايش قيمت خريد تضميني آن خبر ميدهد،اين در حاليست كه احتمال افزايش توليد پيله در ساير كشورها بالاخص چين،ازبكستان و تركمنستان بعلت افزايش قيمت جهاني ابريشم بسيار زياد است!
درگفتگو با تعدادي از فعالين ابريشم در شهرستان تربت حيدريه خشكسالي،دلسردي پرورش دهندگان در سنوات گذشته بدليل واردات بي رويه ،افزايش امراض و بيماريهاي ابريشم و بالاخره عدم اطلاع رساني كافي شركت ابريشم در خصوص قيمتهاي جديد تضميني از مهمترين دلايل عدم استقبال بهره برداران براي توسعه پرورش ابريشم ذكر شده است!
درعين حال در حال حاضر بدليل ورود پيله و نخ خام ابريشم نامرغوب و افزايش دو برابري قيمت آن در طول سال قبل ، بازار انواع نخ ابريشم سنگين بوده و تقريبا" ركود پس از گراني و جهش قيمت سال قبل خود را ميگذراند!
در حال حاضر قيمت هر كيلونخ خام ابريشمي دو لا مبلغ پنجاه هزار تومان،ابريشم بافت و خابي درجه يك80 تا 90هزار تومان و ابريشم چله چيني بين 100 تا 110 هزار تومان است

انواع پیله ها و اقسام کلاف های ابریشم دنیا در برگزاری همایش گره چهارصد ساله ایران و ژاپن - قالی های موزه فرش ایران در ژاپن - موزه ابریشم ژاپن

مقالات دیگر عبدالله احراري
  افزايش توليد ابريشم داخلي ، شايد وقتي ديگر - عبدالله احراری