2011.09.23
روابط عمومی مرکز ملی فرش ایران

برگزاری نمایشگاه 21 در دست بخش خصوصی

فیصل مرداسی (رییس مرکز ملی فرش ایران) در سخنان خود در آیین گشایش بیستمین نمایشگاه فرش دستباف ایران از واگذاری اجرای نمایشگاه در سال آینده به بخش خصوصی خبر داد.
گزیده ای از سخنان وی در پی می آید:
بانیان برپایی نخستین نمایشگاه فرش در 20 سال گذشته شاید تصور نمی کردند که ریشه برپایی نمایشگاهی را پی ریزی می کنند که روزی به علت استقبال کم نظیر تجار و بازرگانان و توزیع کنندگان با فضای محدود نمایشگاهی مواجه باشند.
این نمایشگاه پس از 20 سال و هر سال بهتر از سالیان پیش همچنان منشاء توسعه تجارت فرش و صادرات آن به خارج از کشور است. هر ساله پس از پایان نمایشگاه، آمارهای صادراتی فرش جهش جدی به خود می گبرد. هرساله بازرگانان فعال در عرصه فرش در داخل و خارج از کشور با آغاز چنین رویدادی در کنار هم در نمایشگاه حضور می یابند و ضمن انتقال تجربیات و نظرات مشتریان در بازارهای هدف متاع تجارت خود را از انبوهی از تولیدات عرضه شده همراه با نوآوری های جدید خریداری می کنند تا با تلاشی زایدالوصف و خارق العاده از این هنر- صنعت بومی کشور حمایت کرده و تقاضای بازارهای هدف را پاسخ دهند.
نمایشگاه بیستم در فضای مفید نزدیک به 24 هزار مترمربع و افزون بر 500 غرفه نمایشگاهی، با رشد خوبی نسبت به سال گشته آماده استقبال از مردم عزیز و بازرگانان و مهمانان خارجی است.
ستاد نمایشگاه بیستم متشکل از اتحادیه ها و تشکلهای فعال صادراتی کشور و مرکز ملی فرش ایران از اسفندماه سال گذشته برنامه ریزی برای تدارک برپایی خوب نمایشگاه را آغاز کرد.
از جمله مهمترین سیاست های مرکز ملی فرش تعامل سازنده و کارامد با تشکل های تولیدی و صادراتی ذی نفعان فرش دستباف است که در این ارتباط واگذاری کلیه امور مربوط به نمایشگاه به این ستاد تبلور چنین تعاملی است .
سال 91 و نمایشگاه بیست و یکم شاهد رخدغاد دیگری خواهد بود و امیدواریم با لطف خدا اجرای نمایشگاه از سوی یکی از تشکل های صادراتی کشور به انجام رسد.
با آغاز مهر ماه تحریم کشور آمریکا بر واردات فرش دستباف ایران یک ساله میشود . تحریمی که جامعه هدف آن قالیبافان، تولیدکنندگان و بازرگانان کشور ما و شهروندان آمریکایی علاقه مند به هنر-صنعت فرش دستباف ایران هستند.
این تحریم بر خلاف ادعاهای واهی دولتمردان آمریکایی است که خود را مدافعان ملت ها معرفی می کنند.افزون بر تحریم آمریکا، وضعیت آشفته اقتصادی بازارهای هدف به ویژه اروپا و وضعیت بی ثبات سیاسی کشورهای عربی چالش هایی بزرگ برای توسعه صادرات فرش دستباف در سال 90 است. با این وجود بر مبنای ایمانی که به توان و تلاش تولیدکنندگان و بازرگانان کشورمان داریم، هدف صادراتی در سال 90 با رشدی دو رقمی نسبت به صادرات 556 میلیون دلاری سال 89، به میزان 600 میلیون دلار تعیین شده است. هدفی که در ظاهر دست نایافتنی است اما با بررسی میزان صادرات به بازارهایی غیر از آمریکا و روند رو به رشد آن به ویژه در بازارهای جدید صادراتی مانند برزیل، چین، مالزی، کشورهای آسیای میانه و آفریقای جنوبی حکایت از این دارد که می توان به عبور از 500 میلیون دلار امیدوار بود. طبیعی است که پرداخت جوایز صادراتی، انجام تبلیغات در بازارهای هدف و حمایت جدی از حضور تجار در هیات ها و نمایشگاه های مهم خارج از کشور از الزامات تحقق چنین هدفی هستند.
تاکنون در پنج ماهه ابتدای امسال 30 درصد از برنامه برابر با 182 میلیون دلار صادرات محقق شده است.
با این همه عرصه تولید چالشی مهم تر از صادرات است. قیمت تمام شده و تولید فرش رقابتی به گونه ای که برای قالیباف و تولیدکننده صرفه اقتصادی داشته باشد یک چالش جدی است و رفته رفته جدی تر هم می شود.
مرکز ملی فرش از تولید فرش با ارزش افزوده بالاتر حمایت می کند و این از جمله راهبردهای این مرکز است. تولید فرش با ارزش افزوده بالاتر منحصر به تولید فرش های هنری ، ظریف و نفیس نیست که کشور ما در تولید چنین فرش هایی مزیت مطلق دارد، بلکه ابتکار و نوآوری و خلاقیت و مهم تر از آن بهره وری در تولید فرش های تجاری نیز مورد توجه است.
علاوه بر این تلاش عده ای از تولیدکنندگان برای کاهش قیمت تمام شده به بهای کاهش کیفیت، زنگ خطری جدی برای اعتبار و جایگاه بلند فرش دستباف ایران است. همچنین کاهش ارتباط حلقه تولید به ویژه تولیدات خانگی بدون مدیریت متمرکز با صادرکنندگان و فروشندگان خارجی که به کاهش رونق منجر می شود موضوع سفارش پذیری و پاسخگویی به سلایق بازار را با چالش و زیان دو طرفه تولیدکنندگان و صادرکنندگان همراه می سازد.
مرکز ملی فرش ایران در تلاش است با گسترش بیمه قالیبافی و دقت در دستیابی قالیبافان واقعی به این تسهیلات مهم، پرداخت تسهیلات به تولیدکنندگان و گسترش دامنه آموزش ها و تعامل با تولیدکنندگان نشاط و امید را در دل ایشان تقویت کرده و تولید هدفمند را توسعه دهد.

دیگر اخبار قالی ایرانی
  جدايي فرش از وزارت صنعت، معدن و تجارت مشكل‌زاست
  بيستمين نمایشگاه فرش دستباف ايران گشایش یافت
  شکايت علیرصا قادری مراحل آخر خود را طي کرد