اگر توان ایجاد فرصت شغلی برای دانش اموختگان فرش را دارید بسم الله!

2011.05.16

دیشب حدود ساعت 10 شب پیامی مبنی بر برگزاری همایش فرصتهای شغلی برای دانش اموختگان فرش بدستم رسید،هر چند از چهار گوشه ایران دوستان تماس گرفتند و از این شیوه اطلاع رسانی گلایه می نمودند ولی طبق معمول بنا را بر حسن نیت گذاشتیم،از طرق مختلف شروع به اطلاع رسانی نمودیم که لااقل دوستان تهرانی در این همایش شرکت نمایند! بگذریم چند لحظه ای نگذشته بود که دو نفر از دانش آموختگان عزیز اردکان در تماسی اعلام نمودند :حیف شد اتفاقا" پایان نامه ما در خصوص ایجاد فرصتهای شغلی برای دانشجویان فرش نوشته شده و استاد راهنمای ما جناب آقای حسن زاده بوده اند و......
بسیار خوشحال شدم و از این دو عزیز خواستم که حتما" در همایش شرکت نمایند ولی ظاهرا" هر دو بعلت گرفتاری قادر به شرکت در این جلسه نبودند،حس کنجکاوی من تحریک شد و گفتم :حالا شما در رسته های مرتبط با فرش مشغول هستید؟ایشون گفت :نه در واحدی کار میکنم که هیچ ارتباطی با فرش ندارد!یاد بسیاری از دانش آموختگان فرش افتادم!یاد علی امیری عزیز افتادم که چه خون دلها که نخورد و اکنون .......یاد پیکردار عزیز افتادم که نمایندگی بیمه دارد،یاد گرایش رنگرزی 84 اردکان افتادم که از بین آن همه دانشجو بقول خودشان یک و نفر و نصفی شاغل است،یاد دهها دانشجو در طبس و بیرجند افتادم که اکنون حداکثر شانس آنان این بوده که شغلی غیر فرش بیابند و......
اکنون سخن من با هر مسئولی که متولی این بحث در مرکز ملی فرش و بالاخص برگزارکنندگان این همایش این است که عزیزان ایجاد فرصت شغلی برای دانش اموختگان فرش امر بسیار پیچیده ای نیست،قدری مدیریت،پیگیری،سماجت و جدیت میطلبد،اگر این موضوع را انکار می نمایید به چند مثال زیر توجه و غنایت بفرمایید:
1-در حالی که بیش از 8000 دانش اموخته فرش در این مملکت بیکار هستند(ضمنا" همین جا خواهان اصلاح امارهایتان هم هستم!)سازمان اموزش فنی و حرفه ای مجوز تاسیس اموزشگاههای قالیبافی را به افراد دارای مدرک غیر مرتبط با فرش داده و ارایه مدرک لیسانس فرش حتی برای مربیگری کفایت نمی نماید! انصافا" بفرمایید هماهنگی با این سازمان و توجیه آنان در خصوص فرش و لزوم توجه به دانش اموختگان چقدر کار می برد؟
2-کمیته امداد امام خمینی برای بخش فرش خود در چند سال اخیر در هر استان تعداد قابل توجهی نیروی انسانی جذب نموده تا انجا که حضور ذهن از نیروهای بخش فرش آن دارم بندرت نیروی دانش اموخته فرش دیده ام،متولی فرش تا چه حد در اصلاح این روند اقدام نموده است!
3-هدایت فرش در استانها نیازمند شناخت صحیح فرش است،مرکز ملی فرش تا چه حد بر بکارگیری دانش اموختگان فرش در ادارات فرش استانها تاکید نموده؟اعطای پست های سازمانی این ادرات اعم از کارشناس مسئول فر،کارشناس فرش و کاردان فرش به افراد دارای مدارک غیر مرتبط با فرش ظلم در حق دانش اموختگان فرش و جامعه فرش است!چرا روسای سازمانهای بازرگانی در این خصوص توجیه نشده و چرا مجوز استخدام کارشناس فرش پیگیری نمی گردد؟
4-ایجاد اشتغال پایدار در بخش خصوصی برای دانش آموختگان عزیز نیازمند سازماندهی،آموزش و حمایت مستمر تا مرحله بلوغ آن تشکل است!چرا نسبت به سازماندهی دانش اموختگان فرش در قالب اشخاص حقوقی مختلف اقدام نمیگردد؟شما در الفبای اول کار با مشکل هستید ،در مرکز ملی فرش هیچگونه دستوالعمل و ایین نامه ای در جهت نحوه سازماندهی،اموزش و حمایت از دانش آموختگان فرش تدوین نگردیده است ،لذا واحدهای استانی در هنگام مراجعه دانش اموختگان بصورت کاملا" سلیقه ای عمل می نمایند!
سازماندهی ،آموزش و حمایت از دانش اموختگان فرش سه مولفه ای است که اگر با هم پیگیری شود به سرنوشت طرحهای دیگرتان در خصوص اشتغال دانش اموختگان می گردد ،مثال بارز و تاسف بار این موضوع بکارگیری اجباری دانش اموخته فرش توسط تولید کنندگان غیر متمرکز است که بصورت فرمالیته در حال اجراست،در حالیکه افزون بر هزار پروانه غیر متمرکز برای اشخاص صادر شده، تعداد دانش اموختگان شاغل در این واحدها از انگشتان دست کمتر است و اکثرا" یک نسخه از مدرک عزیزان بصورت صلواتی یا حئاکثر مبلغی ناقابل در لابلای مدارک متقاضی پروانه تولید کنندگان غیر متمرکز بایگانی و البته امار اشتغال منظور می گردد
5-مرکز ملی فرش کمیته اشتغال دانش اموختگان فرش را با حضور نمایندگان خود انان تشکیل داده و در جهت علمی نمودن هنر صنعت فرش بخش قابل توجهی از توان خود را به این مهم اختصاص دهد
6-مرکز ملی فرش برای هر یک از استانها حداقل ظرفیت ایجاد فرصتهای شغلی را مشخص نموده ،امکانات نرم افزاری و سخت افزاری مربوطه هم تامین گردد

قسمت های دیگر به انگیزه ارتقای مرکز ملی فرش به سازمان