همچنين دیگر خبرهای  قالی دستباف ایران را در اين بخش بخوانيد بازگشت تماس با ما در باره اثحادیه صفحه اول 日本語

تبریز پایتخت فرش جهان شد

‌لوح معرفی تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش رونمایی شد

2015.10.10

طی مراسم در شهر تبریز تبریز پایتخت فرش جهان شد لوح معرفی تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش رونمایی شد روز گذشته در مراسم « شهر جهانی بافت فرش» در تبریز، این شهر به عنوان یکی از 11 شهر جهانی صنایع دستی در دنیا معرفی شد. ودر بازار مظفریه تبریز با حضور استاندار آذربایجان شرقی، رییس آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی و رییس مرکز ملی فرش ایران، از لوح معرفی تبریز به عنوان "شهر جهانی بافت" رونمایی شد. غدا هیجاوی رییس آسیا و اقیانوسیه شورای جهانی صنایع دستی در حاشیه این مراسم گفت : با ارزیابی های صورت گرفته و در نظر گرفتن شاخص های مختلف مانند مشارکت های دولتی و شرایط مناسب برای بافت فرش، تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش انتخاب و معرفی شد . غدا هیجاوی اظهار کرد : تخصص در تولید و فروش فرش و کیفیت بالای فرش تبریز آن را مشهور جهان کرده است . اسماعیل جبارزاده استاندار آذربایجان شرقی در آیین معرفی تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش گفت: انتخاب تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش در واقع باز معرفی این شهر فرهنگی و تاریخی به جهان است. وی با تبریک این انتخاب به مردم و مسوولان استان، افزود: تبریز لایق و شایسته این انتخاب بود و در اثر تلاش مجموعه مدیران و فعالان عرصه فرش استان این افتخار به دست آمد و موجب انتخاب توسط شورای جهانی صنایع دستی شد. حمید کارگر رییس مرکز ملی فرش ایران در این آیین ضمن ادای احترام به هنرمندان و فعالان هنر- صنعت فرش دستباف ایران به ویژه تبریز که تلاش سالیان متمادی آنان موجب این تفاخر شده است گفت: شورای جهانی صنایع دستی فرصت و ظرفیتی برای ثبت توانمندی ها و داشته های هویتی، هنری و فرهنگی کشور در عرصه جهانی فراهم می آورد و از همین رو پیشنهاد معاونت صنایع دستی برای استفاده از این فرصت به سود فرش ایرانی با استقبال مرکز ملی فرش ایران مواجه شد و در پی آن شاهد تایید و ثبت تبریز از سوی شورای یادشده بودیم. رییس مرکز ملی فرش ایران افزود: پیش از این فرش تبریز با همت مرکز ملی فرش ایران در سازمان جهانی مالکیت معنوی به ثبت جهانی رسیده بود و این بار این شهر به عنوان شهر جهانی بافت فرش نیز به ثبت جهانی رسید. وی با تقدیر از همراهی معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی گفت: برای پاسداری از داشته های فرهنگی و هنری کشورمان باید از همه ظرفیت های موجود بهره برد و پیشنهاد اخیر هم از همین منظر مورد استقبال مرکز ملی فرش ایران قرار گرفت. کارگر تاکید کرد: بسیاری از کشورها از نداشته های خود، داشته ها و پشتوانه هایی فرهنگی و هنری می سازند و ما نباید به ذخایر و گنجینه های غنی خود در این حوزه بی توجه باشیم و بی گمان فرش دستباف ایران یکی از این سرمایه های ارزشمند است که به ویژه در دیپلماسی هنری کشور می تواند به خوبی ایفای نقش کند. رییس مرکز ملی فرش ایران با مروری بر وضعیت کنونی صادرات فرش دستباف ایران، اجرایی شدن برجام را مایه امیدواری برای دستیابی به دونق صادراتی در حوزه فرش دستباف دانست و در عین حال تاکید کرد این هنر- صنعت می توان در شرایط اقتصاد مقاومتی نیز به خوبی ایفای نقش کند. کارگر ضمن ابلاغ خرسندی و تبریک وزیر صنعت، معدن و تجارت از تلاش های معاونت صنایع دستی سازمان میراث فرهنگی، استانداری آذربایجان شرقی و سازمان صنعت، معدن و تجارت این استان برای ثبت تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش تقدیر کرد. وی افزود: قدمت فرش تبریز و زیبایی آن دیگر ویژگی است که کمتر در دیگر فرش های مشابه در دنیا وجود دارد. بازدید از دانشگاه هنر اسلامی و توانمندی های دانشجویان و دانش آموختگان این دانشگاه در حوزه فرش نیز از دیگر برنامه های جنبی آیین معرفی تبریز به عنوان شهر جهانی بافت بود. گفتنی است شورای جهانی صنایع دستی (World Crafts Council) که در سال ۱۹۶۴ تأسیس شد، سازمانی غیرانتفاعی و غیر دولتی است؛ هدف این شورا، توان بخشی جایگاه صنایع دستی به مثابه بخشی حیاتی از فرهنگ و زندگی اقتصادی، ارتقای همکاری میان سازندگان صنایع دستی در جهان، تشوق، کمک، و راهنمایی آنها و توسعه اقتصادی از طریق فعالیتهای درآمدزا است. به طور خلاصه، مأموریت WCC آوردن صنایع دستی و سازندگان آن به جریان اصلی زندگی با پیوند دادن با گذشته از طریق حفظ سنت های به ارث رسیده و آینده بواسطه کاربرد فن آوری مدرن در آزمایش، نوآوری و دسترسی به بازارهای جدید است. اعضای شورای جهانی صنایع دستی، علاوه بر اینکه در پروژه هایی که خاص هر یک از مناطق پنج گانه (آفریقا، آسیا- اقیانوسیه، اروپا، آمریکای لاتین و آمریکای شمالی) است درگیر هستند، با یکدیگر و در بین مناطق همکاری می کنند.

تبریز پایتخت فرش جهان شد - لوح معرفی تبریز به عنوان شهر جهانی بافت فرش رونمایی شد

دیگر اخبار قالی دستباف ایرانی
تابلو فرش فیض الله صفدرزاده حقیقی - بارگاه امام رضا در موزه تخصصی فرش آستان قدس رضوی
آیین گشایش بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران
حمید کارگر در آیین گشایش بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران
محمد شریعتمداری در آیین گشایش بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران
سیدرضا میرکریمی در آیین گشایش بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران
قطب الدین صادقی، هنرمند تئاتر کشور در آیین گشایش بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران
حمید کارگر رییس مرکز ملی فرش ایران شد ‏
فراخوان پنجمين جشنواره فرش برتر ‏
عرض تسلیت به مناسبت ضایعه درگذشت مادر محترم آقای حمید اسحاقی ‏
سومین مسابقه سراسری طرح و نقشه فرش دستباف ایران
پوستر بیست و چهارمین نمایشگاه فرش دستباف ایران توسط استاد قباد شیوا
رایزنی برای بهبود موزه فرش ایران
مجموعه مستندهای قالی آذربایجان نقد و بررسی می شود
شرکت فنی مهندسی پویندگان قالی به شمارۀ 47795 تأسیس و به ثبت رسید
تشكيل دايره تفتیش فرش - حمید کارگر
«قالی» از عهد ‌ناصرالدین‌شاه تا امروز ‌- تورج ژوله ‌- پژوهشگر فرش
تسلیت اتحادیه فرش دستباف ایران در ژاپن جهت وقوع زلزله در استان بوشهر
فروش فرش ایرانی پنج میلیون پوندی و یا 7.5 میلیون دلاری در حراجی ساتبیز
فرش و بهره‌مندی آن از اینترنت در ایران - سید محمد مهدی میرزاامینی
هفتمین المپیاد ملی فرش ایران با میزبانی شایسته کرمانی
سید عباس سیاحی عموی گبه در بستر بیماری - آیا متولی گبه یادی از او می کند؟- مهندس عبدالله عبدالله احراري
بازارچه خیریه جهت کمک به زلزله زدگان آذربایجان شرقی برگزار گردید
ژاپن، آلمان و کشورهای حاشیه خلیج فارس بازار هدف فرش زنجان
محمدباقر آقاعلیخانی - رونق صادرات در فرش دستباف ایران
 نمایه کتاب گنجینه ی ملی فرش ایران اثر استاد تورج ژوله
خبر- ‌گزارش اختصاصی اتحادیه از آيين نكوداشت فرش ايران در موزه فرش ايران
 گزارش برگزاری آیین نکوداشت فرش دستباف ایران / موزه فرش تهران
 قالین، آیین نکوداشت قالی در موزه فرش ایران
 پژوهشی در فرش ایران به چاپ دوم رسید
شینزو آبع برای دومین بار به نخست وزیری ژاپن انتخاب گردید
فرش و روابط عمومی اسلامی
 گره قالیچه جام جهانی فوتبال ۲۰۱۴ برزیل به دست سید عباس عراقچی ‌
 بافت قالی جام جهانی فوتبال برزیل توسط استاد حسین کاظمی دربيست و يکمين نمايشگاه بين المللي فرش در تهران ‌
بيست و يکمين نمايشگاه بين المللي فرش در تهران گشايش يافت
 تاکید سفیر جمهوری اسلامی ایران در امر بهینه سازی و ارتقاء واردات قالی ایرانی در ژاپن
 سلیقه مشتری فقط یک روی سکه است
 رضا نظر آهاری سفیر جمهوری اسلامی ایران در ژاپن شد
 هرم مازلو و تبليغ تجاري براي فرش دستباف ايران
 فرش دستباف ایران ركورد جدید گینس را از آن خود كرد
 ورود به بازارهای جدید به چه بهایی؟
 مشتری عزیز! کپی برابر اصل نیست
 ارسال نامه های جعلی بدون مهر و امضاء بوسیله اشخاص معلوم الحال زیر چترعلیرضا قادری رئیس خودخوانده اتاق فکر فرش ایران
 نا امیدی قالیبافان از بیمه
 تهدید دست اندرکاران فرش دستباف ایران در ژاپن بوسیله علیرضا قادری رئیس خودخوانده اتاق فکر فرش ایران