به انگیزه ارتقای مرکز ملی فرش به سازمان
قسمت هفتم: انتظارات جامعه فرش ایران از وزیر بازرگانی!

2011.05.01

در میان همه دستگاههای اجرایی وزارت بازرگانی بیشتر با فرش و انتظارات جامعه فرش ایران مانوس است،قبل از تاسیس مرکز ملی فرش ایران نیز علاوه بر نقش وزارت بازرگانی در توسعه تجارت فرش،شرکت سهامی فرش ایران بعنوان یکی از شرکتهای اقماری این وزارتخانه محسوب گردیده،لذا در همین راستا دبیرخانه میز فرش در این وزارتخانه مستقر و تا قبل از سال 83 هماهنگ کننده فعالیتهای دستگاههای اجرایی در زمینه فرش بود!
اکنون وزیر بازرگانی بحق از ادغام دو وزارتخانه بازرگانی و صنایع دفاع نموده،ما هم بر این اعتقادیم در چارچوب وظایف محوری و اصلی دو وزارتخانه فوق و کوچک سازی بخش دولتی ادغام این دو وزارتخانه امر مطلوبی است ، حداقل مزیتش آن خواهد بود که کفه سیاستهای پولی و مالی دولت به نفع تولید کننده تغییر یافته ،بن بستی که هم اکنون دامنگیر فعالیتهای تولیدی گردیده کمی بهبود یابد!
بگذریم ایضا" بر این نکته هم تاکید می نماییم که اگر چه به نسبت توقعات و چالشهای فراروی قالی ایران عملکرد وزارت بازرگانی و دولت مطلوب نبوده اما در قیاس با عملکرد سایر دستگاههای اجرایی مشابه دغدغه های وزارت بازرگانی و مرکز ملی فرش قابل دفاع و در مواردی چشمگیر است،بنا بر این اگر قرار باشد تشکیلات متولی قالی ایران وابسته به یکی از وزارتخانه ها باشد یقینا" قاطبه جامعه قالی ایران از ماندن مجموعه در وزارتخانه تازه تاسیس هم دفاع خواهند کرد!
اما انتظار جامعه فرش ایران از شخص وزیر بازرگانی با توجه به اشرافیتی که بر مسایل فرش دارد آن است که از کف خواسته های این جامعه یعنی طراحی و ایجاد ساختاری مقتدر ،پویا،دارای اختیارات کافی برای گذار فرش از سنت زدگی به دانش ینیانی دفاع نماید!
اگر وزیر بازرگانی به این مهم توجه نموده و در کارگروه ادغام و هیات دولت این موضوع تفهیم گردد یقینا" رسالت خود را به درستی انجام داده است! در نتیجه فرش دارای سازمانی مستقل و زیر نظر نهاد ریاست جمهوری خواهد بود!
اما اگر خدای نکرده نه تنها این خواسته محقق نگردید که سطح تشکیلاتی فرش در وزارتخانه جدید نیز به سازمان ارتقا نیابد و تلختر آن که به مجموعه های دیگری که در گذشته نیز مطرح گردیده ملحق گردد ،جامعه فرش ایران قصور وزیر بازرگانی را نخواهد بخشید چرا که وزرای بازرگانی در طول 7 سال گذشته شاهد مصیبتها و مشکلات فراوان بدلیل عدم برخورداری متولی فرش از جایگاه حقوقی و تشکیلاتی مقتدر بوده اند که به چند مورد آن بسنده می کنیم:
سیستم بانکی کشور از ضعف تشکیلاتی متولی فرش حداکثر سوء استفاده را نموده!
سازمان تامین اجتماعی قریب به 9 ماه به خواسته های مرکز در جهت اجرای قانون تامین اجتماعی در طول سال 89 کم توجهی نمود!
بسیاری از استانداران کشور در جلسات کارگروه فرش استانها که بعضا" با حضور رییس مرکز برگزار میگردد شرکت نکرده و معاونین خود را اعزام می نمایند!
مرکز ملی فرش نتوانسته بدلیل عدم اقتدار تشکیلاتی در تعامل با وزارتخانه های مختلف از حقوق بافندگان و جامعه فرش دفاع نماید!
متولی فرش حتی برای برگزاری یک جلسه در موزه فرش ایران باید با رییس میراث فرهنگی تهران مکاتبه نماید!
جایگاه رییس مرکز در تمامی مراجع تصمیم گیر و تصمیم ساز خالی است و دود این امر به چشم قریب به ده میلیون نفری می رود که از طریق فرش ارتزاق می نمایند!
و....................
آیا وزرای بازرگانی و صنایع خواسته جامعه فرش را شنیده اند؟
ادامه دارد

قسمت های دیگر به انگیزه ارتقای مرکز ملی فرش به سازمان
  به انگیزه ارتقای مرکز ملی فرش به سازمان- ثبات تشكيلاتي متولي- گام نخست براي حل چالشهاي فراروي فرش ! - عبدالله احراری
  به انگیزه ارتقای مرکز ملی فرش به سازمان- قسمت دوم- موسسه قالی ایران اولین متولی قانونی فرش - عبدالله احراری