اكثريت قريب به اتفاق ريشه هاي درخت فرش به صنعت و بازرگاني مرتبط هستند،با تصميم گيري نادرست آن را نخشكانيم

2011.05.27

اين روزها همه فعالان فرش خواهان ارتقاي جايگاه تشكيلاتي متولي فرش در وزارت صنايع و بازرگاني هستند ،ريشه يابي درخت فرش و رمزگشايي منشاء مشاغل آن ميتواند كمكي به مسئولين براي تعيين جايگاه تشكيلاتي آن باشد.لذا بر آن شدم تا از ابعاد مختلف اين مهم انجام شود:
1- توليگري واحدهايي كه در آن فرآيند تهيه دار و ابزار اعم از مواد اوليه و تكنولژي ساخت انجام ميگيرد مجموعا" به وزارت صنايع يا وزارت جديد صنايع و بازرگاني برميگردد
2- توليگري واحدهاي كاشت و داشت و برداشت يا پرورش مواد اوليه فرش بصورت خام اعم از پنبه،پشم و ابريشمو رنگدانه هاي طبيعي به عهده وزارت جهاد كشاورزي است
3-توليگري ، هدايت و سياستگذاري كليه واحدهاي نساجي كه فرآيند آماده سازي مواد اوليه فرش در آن واحدها انجام ميگردد بعهده وزارت صنايع و بازرگاني است
4-تربيت طراحان و نقاشان فرش بعهده دستگاههاي آموزشي اعم از فني و حرفه اي،آموزش و پرورش و وزارت علوم ،تحقيقات و فن آوري است
5-بخشي از طراحان فرش ايران زير مجموعه انجمنهاي طراحي هستند كه هدايت آن بصورت مشترك توسط وزارت ارشاد اسلامي و صنايع و بازرگاني و تعدادي از طراحان نيز از طريق معاونت صنايع دستي سازمان ميراث فرهنگي و.... شناسايي و حمايت شده اند.
7-تامين اجتماعي كليه مشاغل فرش با همكاري اتحاديه هاي صنفي و سازمان تامين اجتماعي انجام ميگيرد
9-هدايت،نظارت ، كنترل كمي و كيفي ، نرخ خدمات و رسيدگي به شكايات احتمالي در كليه مراحل توليد و تجارت فرش بعهده تشكلهاي صنفي است كه توليگري اين تشكلها بعهده وزارت صنايع و بازرگاني است
10- توليگري كليه تشريفات بازرگاني داخلي و خارجي فرش و واردات مواد اوليه و ....بعهده وزارت صنايع و بازرگاني است
نتيجه گيري :تشكيل سازمان فرش و صنايع دستي بصورت يك سازمان مستقل زير نظر رييس جمهوري از اولويتهاي جامعه فرش و صنعتگران دستي ايران است،اكنون كه بدلايل مختلف فضا براي ايجاد سازمان مستقل فرش و صنايع دستي امكانپذير نيست، بهترين حالت ممكن تشكيل سازمان فرش و صنايع دستي يا ايجاد معاونت فرش و صنايع دستي در وزارت صنايع و بازرگاني است،الحاق فرش به ميراث فرهنگي به معناي ناديده گرفتن اكثريت قريب به اتفاق حلقه هاي ارتباطي فرش با صنعت و بازرگاني ، تنزل جايگاه فرش ايران و خشكاندن ريشه هاي اصلي آن است!

مقالات دیگر عبدالله احراري
  جلوگیری از واردات و صادرات فرش های شبه ایرانی - سید احمد شبیری
  دلسوزان و فعالان قالي ايران از افزايش نرخ ارز دفاع مي نمايند - عبدالله احراری
  آقاي رييس جمهور براي نجات فرش ايران علاوه بر دلسوزي ، تصميمات سنجيده و فوري نيز لازم است - عبدالله احراری