کلیپ های زیبای فرهنگ و فرش دستباف ایران زمین بازگشت تماس با ما در باره اثحادیه صفحه اول 日本語

قالیچه ی با شکوه ابریشم تبریزطرح قالیچه ملهم از باغ فردوس- محرابی سروی - نوشته : لیلا دادگر- تهیه و تنظیم این صفحه : مریم پورسرپرست

زمینه ی اصلی قالی دارای طرح محرابی سروی است که این طرح از طرح های متداول آسیای صغیر و ایران به شمار می رود . به نظر می رسد طرح قالیچه ملهم از باغ فردوس است و وجود درخت سرو به مثابه نمادی از خرمی جاویدان و نشانگر ذهن خلاق هنرمندان بافنده ی این قالیچه می باشد . در میانه ی این درخت طرحی از یک گل ختایی همراه با کشکول و شاخ و برگ های اسلیمی دیده می شود . در قسمت پایین درخت تعدادی محراب متصل به هم پوشیده از گل با طرح " صف " به چشم می خورد . در قسمت بالای محراب سر متنی دیده می شود که پوشیده از نقوش گل و برگ است . این سر متن در سجاده ها معمولا" مزین به نام الله ، ائمه ی اطهار و دعاست . به دلیل تریینی بودن محراب این قالیچه سر متن آن از گل و برگ پوشیده شده است . یادآوری می کنیم نظر برخی کارشناسان در مورد این قالیچه دال بر این فرضیه است که لچک های طاق سان بلند با لبه های چیندار در امتداد و موازات لبه های مضرس سرو کشیده شده و در واقع طاق و پرده ها ، قالب مخروطی سرو بوده است . طرح حاشیه ی قالیچه نیز در واقع به صورت غیر سنتی بوده و متشکل از سه رشته نوار پهن می باشد که نقش محراب را در بر می گیرند . رنگ های زنده و شاد با طرح هوشمندانه و ظریف این قالیچه خود گویای اعتلای هنر قالی بافی در آغاز قرن 14 ه . ق در آذربایجان است . تاریخ بافت : اواخر قرن 13 ه . ق محل بافت : تبریز اندازه : 136 * 185 سانتی متر جنس رنگ : طبیعی رنگ های اصلی : لاکی ، زرد ، آبی ، کرم شیرازه : تخت ( حصیری ) تعداد پود : 2 پود نوع گره : متقارن جنس تار : نخ جنس پود : نخ جنس پرز : ابریشم رجشمار : 60 رج قابل توجه است که این فرش نماد جلد کتاب نفیس قالی‌‌های موزه ای همایش گره فرهنگی چهارصد ساله ایران و ژاپن است که اتحادیه فرش دستباف ایران در ژاپن با همکاری موزه ابریشم ژاپن، و با حمایت و همت و پشتیبانی دیگر سازمان‌ها و نهاد‌های بزرگ و برجسته ی ایرانی و ژاپنی بخصوص سفیر محترم دکتر سید عباس عراقچی و سفارت محترم جمهوری اسلامی ایران در توکیو و آقای سید احمد شبیری رئیس اتحادیه فرش دستبف ایران در ژاپن ، موزه فرش ایران ، موزه فرش ایران ، مرکز ملی فرش ایران به مدت یک ماه موزه‌ای را درباب فرش و دیگر دست بافته‌های ابریشمی،برای نخستین بار در ژاپن تدارک دیده و پس ازماه‌ها تلاش و کوشش شبانه روزی سرانجام شاهد برگزاری بزرگترین و تنها موزه فرش ایران در خارج از ایران شد می‌‌باشد نمایشگاهی غرور آفرین و ملی موزه‌ای در خور تحسین برای اولین بار نه تنها در کشوری چون ژاپن بلکه افتخار آفرین و برای اولین بار در دنیا این فرش بعلاوه براين ۲۰ قطعه از نفيس ترين فرش هاي دستباف ابريشمي تاريخي موزه ملي فرش ايران که براي نخستين بار از کشور خارج شدند، به نمايش درآوردن قالي "سوزن شيرد" بافته شده در عصر صفوي توسط هنرمندان اصفهاني متعلق به مراسم نيمه مذهبي شهروندان ژاپني با عنوان "گيون ماتسوري" در شهر تاريخي کيوتو ژاپن که براي نخستين بار از اين شهر تاريخي براي به نمايش گذاشتن در کنار ديگر دستبافته هاي ابريشمي کهن ايراني در موزه ابريشم به اين همایش گره چهارصد ساله ایران و ژاپن آورده شد، جلوه ديگري از فرهنگ و هنر کهن ايراني را براي علاقه مندان به نمايش گذاشت تاثیر بسزایی در آینده فرزندان ما و فرهنگ کهن ایران زمین و به خصوص ارتفاع فروش فرهنگ فرش ایران در ژاپن گردید

زمینه ی اصلی قالی دارای طرح محرابی سروی است که این طرح از طرح های متداول آسیای صغیر و ایران به شمار می رود .به نظر می رسد طرح قالیچه ملهم از باغ فردوس است و وجود درخت سرو به مثابه نمادی از خرمی جاویدان و نشانگر ذهن خلاق هنرمندان بافنده ی این قالیچه می باشد .
در میانه ی این درخت طرحی از یک گل ختایی همراه با کشکول و شاخ و برگ های اسلیمی دیده می شود . در قسمت پایین درخت تعدادی محراب متصل به هم پوشیده از گل با طرح " صف " به چشم می خورد .در قسمت بالای محراب سر متنی دیده می شود که پوشیده از نقوش گل و برگ است . این سر متن در سجاده ها معمولا" مزین به نام الله ، ائمه ی اطهار و دعاست . به دلیل تریینی بودن محراب این قالیچه سر متن آن از گل و برگ پوشیده شده است .

تاریخ بافت : اواخر قرن 13 ه . ق
محل بافت : تبریز
اندازه : 136 * 185 سانتی متر
جنس رنگ : طبیعی