کلیپ های زیبای فرهنگ و فرش دستباف ایران زمین بازگشت تماس با ما در باره اثحادیه صفحه اول 日本語

قالی با شکوه ابریشم تبریز نیمه ی دوم قرن 13 ه . ق - نوشته : لیلا دادگر- تهیه و تنظیم این صفحه : مریم پورسرپرست

این قالیچه ی با شکوه دارای طرح دو درخت پر از گل های شاه عباسی است و آبگیری در قسمت پایین دیده می شود که درون آن تعدادی ماهی شناورند و تصاویر مرغ هایی در کنار آن بافته شده است . سبک طرح این اثر واقع گرایانه تر از قالی های بافت کاشان مربوط به اواسط و نیمه ی دوم قرن 12 ه . ق است . رنگ های این قالی کاملا" پخته و ویژه ی قرن 13 ه . ق تبریز می باشد . بخصوص رنگ نارنجی سوخته ی آن که یکی از ویژگی های دست بافته های این منطقه است . حاشیه ی اصلی قالیچه با طرح گل های شاه عباسی و حاشیه های فرعی دیگر زمینه ی اصلی را در بر می گیرد . برگرفته از : فرش های درختی نوشته : لیلا دادگر تهیه و تنظیم برای این صفحه : مریم پورسرپرست تاریخ بافت : نیمه ی دوم قرن 13 ه . ق محل بافت : تبریز اندازه : 184 * 270 سانتی متر جنس رنگ : طبیعی رنگ های اصلی : سورمه ای ، روناسی شیرازه : گرد تعداد پود : 2 پود نوع گره : متقارن جنس تار : ابریشم جنس پود : نخ جنس پرز : ابریشم رجشمار : 45 رج قابل توجه است که این فرش نماد پوستر همایش گره فرهنگی چهارصد ساله ایران و ژاپن است که اتحادیه فرش دستباف ایران در ژاپن با همکاری موزه ابریشم ژاپن، و با حمایت و همت و پشتیبانی دیگر سازمان‌ها و نهاد‌های بزرگ و برجسته ی ایرانی و ژاپنی بخصوص سفیر محترم دکتر سید عباس عراقچی و سفارت محترم جمهوری اسلامی ایران در توکیو و آقای سید احمد شبیری رئیس اتحادیه فرش دستبف ایران در ژاپن ، موزه فرش ایران ، موزه فرش ایران ، مرکز ملی فرش ایران به مدت یک ماه از تاریخ ۲۴/۴/۲۰۱۰ لغایت ۲۳/۵/۲۰۱۰ موزه‌ای را درباب فرش و دیگر دست بافته‌های ابریشمی،برای نخستین بار در ژاپن تدارک دیده و پس ازماه‌ها تلاش و کوشش شبانه روزی سرانجام شاهد برگزاری بزرگترین و تنها موزه فرش ایران در خارج از ایران شد می‌‌باشد نمایشگاهی غرور آفرین و ملی موزه‌ای در خور تحسین برای اولین بار نه تنها در کشوری چون ژاپن بلکه افتخار آفرین و برای اولین بار در دنیا این فرش بعلاوه براين ۲۰ قطعه از نفيس ترين فرش هاي دستباف ابريشمي تاريخي موزه ملي فرش ايران که براي نخستين بار از کشور خارج شدند، به نمايش درآوردن قالي "سوزن شيرد" بافته شده در عصر صفوي توسط هنرمندان اصفهاني متعلق به مراسم نيمه مذهبي شهروندان ژاپني با عنوان "گيون ماتسوري" در شهر تاريخي کيوتو ژاپن که براي نخستين بار از اين شهر تاريخي براي به نمايش گذاشتن در کنار ديگر دستبافته هاي ابريشمي کهن ايراني در موزه ابريشم به اين همایش گره چهارصد ساله ایران و ژاپن آورده شد، جلوه ديگري از فرهنگ و هنر کهن ايراني را براي علاقه مندان به نمايش گذاشت تاثیر بسزایی در آینده فرزندان ما و فرهنگ کهن ایران زمین و به خصوص ارتفاع فروش فرهنگ فرش ایران در ژاپن گردید

این قالیچه ی با شکوه ابریشم تبریز دارای طرح دو درخت پر از گل های شاه عباسی است و آبگیری در قسمت پایین دیده می شود که درون آن تعدادی ماهی شناورند و تصاویر مرغ هایی در کنار آن بافته شده است .
برگرفته از : فرش های درختی
نوشته : لیلا دادگر
تهیه و تنظیم برای این صفحه : مریم پورسرپرست

تاریخ بافت : نیمه ی دوم قرن 13 ه . ق