مجتمع هاي قاليبافي از اوج تا حضيض

2011.05.20

هيمن چند سال قبل و همزمان با تاسيس مركز ملي فرش ايران بود كه تقريبا" بخش عمده اي از چالشهاي فراروي قالي ايراني به عدم توجه به ايجاد و گسترش مجتمع هاي قاليبافي مرتبط مي گشت،مديران وقت مركزملي فرش نيز تمامي مشكلات مرتبط با فرش را به نبود اين مجتمع ها مرتبط و در باب حمايت ازمجتمع ها وعده هاي فراواني مطرح مي گشت!كار بجايي رسيد كه مجلس شوراي اسلامي بمنظور حمايت از مجتمع ها آنان را از شمول قانون كار مستثني دانست!
اما امروز تو گويي همه مشكلات فرش ايران برطرف شده چرا كه ديگر هيچكس در ماههاي اخير به ضرورت و يا حمايت خاص از مجتمع هاي فرش نمي پردازد،روند تعطيلي مجتمعها بيشتر شده وتنها تعداد كمي از آنان فعال هستند،نسبت تسهيلات اعطايي به صاحبان مجتمع هاي قاليبافي نسبت به توليد كنندگان غير متمركز و مشاغل جانبي فرش بسيار كمترشده است!
در باب تغيير استراتژي مركز ملي فرش ايران و ازچرخش 180 درجه اي به اين مقوله در شگفتيم!هر چه تامل در موضوعات مختلف مي نماييم كه چه اتفاقي باعت اين تغيير نگرش شدهبه نتيجه اي نميرسيم مگر آن كه خود دوستان توضيح دهند !آيا توليد رقبا ديگر در مجتمع ها انجام نمي شود؟!آياتوليد در مجتمعها توجيه اقتصادي ندارد؟و.............
واقعيت آن است كه ايجاد و گسترش مجتمع هاي قاليبافي نيز همانند بسياري از ديگرموارد مرتيط با فرش مطلب درست و صحيحي است كه بدليل افراط و تفريط فراوان و ضعف در شيوه حمايت و اجرا دچار بن بستي گرديده كه ديگر متولي فرش ترجيح ميدهد در مورد آن حرفي نزند!
اين روزها ديگر صحبت از مراسم افتتاح فلان مجتمع فرشبافي در فلان استان بگوش نمي رسد ، بسياري از مجتمعهاي افتتاح شده هم بدلايل مختلف تعطيل شده و صاحبش يا كلا" از جامعه فرش خارج و يا به جمع توليدكنندگان غير متمركز پيوسته است!
به راستي حمايت امروز مركز ملي فرش از مجتمعهاي قاليبافي چيست؟

مقالات دیگر عبدالله احراري
  اول خرداد روز ملی فرش مبارک و خجسته باد - عبدالله احراری
  زنگ خطر - عبدالله احراری
  مجتمع هاي قاليبافي از اوج تا حضيض - عبدالله احراری