با تقويت معاونت توليد مركز ملي فرش ايران ضعفهاي موجود كاهش خواهد يافت

2011.05.18

چند روزقبل به بهانه ي مشكلات جشنواره طرح و نقش با دوست بزرگوارم جناب حسن زاده معاونت توليد مركزملي فرش ايران گفتگوي تلفني داشتم،طبعا" عمده ترين محور موضوع از طرف من گلايه از عملكرد اين معاونت بودو اليته ايشان هم از توفيقات خود سخن گفت!متاسفانه از آنجا كه اين بحث بصورت تلفني و تحت تاثير تركشهاي ناشي از نواقص گردهمايي انجام نگرفت و ميدانم جناب حسن زاده از طرح ديدگاههاي انتقادي و پيشنهادات استقبال مي نمايد علاقمندم مواردي را كه در گفتگوي تلفني مطرح گرديد در معرض قضاوت آحاد جامعه فرش ايران قرار گيرد!
از ديدگاه بنده معاونت توليد مركز ملي فرش محوري ترين و مهمترين ركن مركز است،چنانچه اين مركز نتواند به ايفاي نقش خود بپردازد طبعا" نبايد انتظار داشت تحول چنداني در فرش بوجود آيد!
شخص جناب حسن زاده هم تجربيات قابل توجهي درعرصه تدريس،پژوهش وكارهاي اجرايي دارد،همچنين نيروهاي كليدي ،كيفي و كارساز در اين معاونت خدمت مي نمايند ،بالاخص برادران ارجمندم آقايان مهندس ظهيري و عباس زاده كه عميقا" بكار دوستان ايمان داريم،با اين همه معاونت توليد مركز از كارنامه عملكردي مطلوب و شفافي برخوردار نيست و با مشكلات عديده اي مواجه است!
1-به رغم تلاشي 6 ساله براي گسترش مجتمع هاي قاليبافي هيچگونه تحركي در اين معاونت ديده نمي شود،حتي از طرح مزايا و اهميت گسترش مجتمع ها هم سخني شنبده نمي شود! 2-دربخش طرح و نقشه تشكيل انجمن طراحان و نقاشان استان در چند استان به نسبت اهميت موضوع بسيار كم و ناچيز است،برنامه ريزي اصولي و داراي خروجي مشخص براي اعضاي اين انجمنها انجام نگرفته ،بعلاوه اينكه از ارايه برنامه كاربردي و عملي براي استفاده از توان طراحان خبري نيست!كارگاههاي آموزشي تدارك ديده شده براي آنان از برنامه ريزي منطقي برخوردارنبوده و بقولي ارتقاي مهارت آنان محقق نشده، كه ريشه در اجراي ناقص دوره ها دارد مثلا" در آخرين كارگاه آموزشي طراحان و نقاشان اين مديريت 40نفر حضور داشتند!!
3-در زمينه تهيه وتامين نهاده هاي توليد بالاخص مواد اوليه فرش نيز برغم نويدها و اميدهايي كه در ششماهه دوم سال قبل داده شد عملا" اقدام منجر به نتيحه اي از اين معاونت ديده نشد و شاهد ادامه روند افزايشي قيمت مواد اوليه فرش بوده و هستيم!
4-ارتباط معاونت توليد با توليد كنندگان برتر كشور بسيار كمرنگ و ناچيز است و معاون توليد تعامل مطلوبي با توليد كنندگان فرشندارد
5-معاونت توليد از اتوريته كافي در مجموعه مركز،وزارت بازرگاني و سازمان بازرگاني استانها برخوردار نيست
6-بخشنامه ها و دستوالعملهاي ارسال يا حداقل تنظيم شده توسط اين معاونت داراي مشكلات عديده اي است كه بايد در اسرع وقت مورد بازنگري قرار گيردبالاخرا ما متوجه نشديم مرجع صدور مجور براي واحدهاي طراحي و نقشه كشي،توليد غير متمركز و..... چه كسي است وارباب رجوع بايد به كجا مراجعه نمايد؟
7-......
البته بايد از يكسري اقدامات مثبت اين معاونت منجمله اقدامات بعمل آمده درخصوص اخذ گواهي كيفيت و روحيه انتقادپذيري اين معاونت و ...بايد به نيكي ياد كرد!
با اين همه جمعبندي آن كه اين معاونت از جايگاه مطلوبي دربين توليد كندگان برخوردارنيست و بايد تجديد نظر اساسي در خصوص عملكرد خود بنمايد!
بخش عمده اي از علل عدم توفيق معاونت توليد را در نگرش رييس مركز به اين معاونت دانسته ، بطوريكه منابع مختلف سازمان اعم از نيروي انساني،بودجه و اعتبار عادلانه تقسيم نشده و عملا" نقش مركز در هدايت توليد كمرنگ گرديده است،دومين عامل مهم را بايد ضعف مديريتي معاون توليد دانست كه نتوانسته با استفاده از توان نيروهاي خوب و ارزشمند اين معاونت اهداف مورد نظررا محقق نمايد!

مقالات دیگر عبدالله احراري
  با تقويت معاونت توليد مركز ملي فرش ايران ضعفهاي موجود كاهش خواهد يافت - عبدالله احراری
  بیست میلیارد تومان کمک بلاعوض دولت به اتحادیه فرش روستایی دقیقا" مدیریت شود - عبدالله احراری
  اگر توان ایجاد فرصت شغلی برای دانش اموختگان فرش را دارید بسم الله - عبدالله احراری