اين بار متقاضي انتقال فرش از زبان عبدالله بهرامي مدير عامل محترم اتحاديه سراسري تعاونيهاي فرش مطرح شد

2011.05.30

مسئوليت مضاعف متولي فرش

ادغام دو وزارتخانه بازرگاني و صنايع يك بار ديگر زمزمه اي بر سر جايگاه و اندازه متولي قانوني فرش را بر سر زبانها انداخت،از همان لحظه اعلان خبر ادغام اين نگراني براي جامعه فرش ايران بوجود آمد كه مبادا يكبار ديگر زمزمه انتقال متولي فرش به سازمان ميراث فرهنگي مطرح گردد و البته اين نويد هم وجود داشت كه اكنون در سايه ادغام ميتوان مركز را بصورت سازمان و با اقتدار جديد در وزارتخانه جديد صنايع و بازرگاني مشاهده نمود.انتظار فعالان فرش آن بود متقاضيان يا بهتر بگوييم متقاضي انتقال متولي فرش به سازمان ميراث با تكيه بر حساسيت اين جامعه در تجربه قبلي دست از اين موضوع برداشته باشد و بقول معروف عطايمان را به لقايمان بخشيده باشد!!
اما اينگونه نشد و اين بار متقاضي انتقال فرش از زبان عبدالله بهرامي مدير عامل محترم اتحاديه سراسري تعاونيهاي فرش مطرح نمود تا يكبار ديگر بر مبناي آن ضرب المثل سنگ مفت گنجشك مفت! سنگي رها شود شايد گنجشك فرش ايران در تور افتد!
شايد عملكرد ضعيف مركز در برخي موارد و شايد هم لبه تيز انتقادات از مركز بالاخص از ناحيه نويسنده اين سطوراين توهم را بوجود آورده باشد كه اين بار سنگ به هدف خواهدخورد و فرش هم همانند بسياري از صنايع دستي ديگر در دل تاريخ آرام خواهد گرفت،چاشني اين بحث هم ارايه آمارهاي جوروواجور از آموزش و توليد و صادرات و ....بود!
بهر حال عبدالله بهرامي دوست عزيزما نيز به تصور آن كه مرغ همسايه غاز است! موضوع الحاق فرش به ميراث را رسانه اي نمود كه اين بار نه تنها از سوي فعالان فرش ، تشكلهاي مختلف صنفي و توليدي و سوي بسياري از نمايندگان مجلس،رسانه هاي گروهي نه تنها بر انتقال فرش به سازمان ميراث مخالفت گرديد كه تقريبا" همگان فضا را براي انتقال صنايع دستي به وزارت جديد صنايع و بازرگاني مناسب ديده اند و در حال پيگيري موضوع هستند!
متقاضي انتقال فرش به ميراث غافل از اينكه اگر چه همه ما اعم از دانشجو،مدرس،نويسنده،پژوهشگر،توليد كننده،طراح،صادركننده انتقاداتي بر عملكرد متولي فرش داشته و داريم(بخشي از آن مربوط به درون مركز ،بخش بيشتري از آن به ادارات فرش استانها و بخش غالب آن ريشه در عدم اقتدار و استقلال سازماني مركز و صد البته ريشه اصلي مسكلات فرش ريشه در سياستهاي پولي و مالي و استراتژي جلب رضايت عامه به قيمت نارضايتي توليد و توليد كننده دارد) ولي با اين همه هرگز دست از حمايت از متولي فرش بر نخواهيم داشت و از موجوديت و استقلال و اقتدار و توان متولي دفاع خواهيم نمود!
در اين ميان و با توجه به اتفاقات اخير مسئوليت دوستان و همكاران مركز ملي فرش و ادارات فرش استانها چند برابر شده ،آنان بايد تلاش خود را چند برابر نمايند ،وزير محترم بازرگاني نيز بايد متوجه شده باشد كه اگر چه فرش براي هر مرجعي كه متولي باشد مشكلات عديده اي دارد اما اين جامعه كارهاي خوب را هم بدرستي مي بيند و از متولي خود حمايت مي نمايد لذا انتظار انفعال و عدم موضعگيري صريح از او را ندارد!
جا دارد از موضعگيري و عدم انغعال تمامي تشكلهاي فرش بالاخص اتحاديه هاي صادراتي و توليدي و صنفي،انجمن علمي فرش ايران،سايتهاي تخصصي فرش ،رسانه هاي گروهي و نمايندگان مجلس در اين خصوص تشكر گرددد كه خود نشانه اي است از حيات فرش ايران!

دیگر مقالات قالی ایرانی
  جلوگیری از واردات و صادرات فرش های شبه ایرانی - سید احمد شبیری
  دلسوزان و فعالان قالي ايران از افزايش نرخ ارز دفاع مي نمايند - عبدالله احراری
  آقاي رييس جمهور براي نجات فرش ايران علاوه بر دلسوزي ، تصميمات سنجيده و فوري نيز لازم است - عبدالله احراری