2011.03.02

مرکز ملی فرش در حال تهیه نقشه برای قالی خراسان شمالی

جناب محمد رضا کفاشی رییس سازمان بازرگانی استان خراسان شمالی در مراسم افتتاحیه جشنواره فروش فرش خراسان شمالی از دستاوردهای هنر صنعت فرش این استان سخن گفته است.کفاشی از وجود 18000 بافنده و 9000 دار قالی و 7 اتحادیه صنفی در این استان خبر داده است. تا اینجای مطلب هیچ بحثی نیست و برای ما فرقی نمی کند که جناب کفاشی آمار قالیبافان را 18000 یا 18 نفر اعلام نماید چون میدانیم ارایه این آمار هیچ مرجع و ماخذی ندارد.اما ضمن تشکر از حضور رییس بازرگانی استان خراسان شملی استان در مراسم افتتاحیه جشنواره فروش فرش خراسان شمالی با این قسمت از بیاناتش مخالفت جدی دارم که می گوید:".استان قابلیت تولید فرش های گران بهایی مانند فرش ابریشمی راز و جرگلان دارد اما متاسفانه فرش استان به نام خود استان به فروش نمی رود و استان تاکنون نقشه فرشی برای خود نداشته است. برای همین نقشه فرش استان در حال تهیه توسط مرکز ملی فرش ایران است تا پس از تهیه، یک تخته فرشی از روی آن بافته و تحویل موزه فرش شود و ضمن تقویت فرهنگ، نمادی از فرش استان نیز ایجاد شود"
جناب کفاشی هیچ میدانید استانی که شما متولی فرش آن هستید تولید کنندگان و بافندگان آن با دهها معضل و مشکل روبرو هستند حالا شما از فروش فرش استان بنام استانی دیگر ناراحتید؟مگر چه تفاوتی می نماید که فرش مثلا" خراسان در تهران بفروش رسد یا در کرمان و یا در جای دگر؟
هیچ از وضعیت حاکم بر بهداشت کارگاههای قالیبافی استان خبر دارید؟
آیا میدانید یکی از استانهایی هستید که درآمد بافنده در روز کمتر از چهار هزار تومان است؟ استانی که مملو از طرحها و نقوش هفت قوم ساکن در آن بالاخص کردها و ترکمن است به زعم شما نقشه ای برای خود ندارد!! و این گفته عجیب و غریب که مرکز ملی فرش در حال تهیه نقشه ای برای این استان است!!!
جناب کفاشی در عرض همین دهه 80 صدها طرح و نقشه فرش اقوام مختلف در استان خراسان شمالی بفراموشی سپرده شده و خم به ابروی کسی نیامده و حالا شما منتظر ارسال طرح از مرکز ملی فرش ایران برای استان خود هستید؟!! به شما اطمینان میدهم اینجور طرحی هرگز برای شما ارسال نخواهد شد !
تا آنجا که از شما سراغ دارم اصلا" انسان ساده لوحی نیستید اما در تعجبم که با وجود پتانسیلهای بالقوه و بالفعل در منطقه و سازمان بازرگانی استان با فرش تا این اندازه با فرش برخورد سطحی و ... می نمایید؟!
جناب کفاشی دو روز قبل خبر بسیار تاسف باری را شنیدم که در دویدوخ مرکز بافت قالیهای اصیل ابریشمی ترکمن تعدادی به بافت طرح نایین مشغولند و نسل طرحها و نقوش فرش کردی نیز در مناطق کردنشین در حال فراموشی است لذا باید نگرانی شما از این بابت باشد حال شما میخواهید طرحی برای استان ابداع کنید و ببافید و تازه بعدش هم در موزه بگذارید!!
آب در کوزه و ما تشنه لبان میگردیم
یار در خانه و ما گرد جهان میگردیم!

عین مطالب منتسب به رییس بازرگانی خراسان شملی به شرح زیر است
منبع:www.khcarpet.ir
دستاوردهای حوزه هنر – صنعت فرش دستباف استان در مراسم افتتاحیه جشنواره فروش فرش دستباف خراسان شمالی تشریح شد
فرش، آمیزه ای از هنر و صنعت است و تار و پود آن با جان و دل بافندگان فرش گره خورده است و خراسان شمالی قلب تپنده فرش دستباف است که سرسبزی و زیبایی آن را می توان در طرح ها و نقش های زیبای بافته های داری آن دید. تعدادی از دست بافته های هنرمندان خراسان شمالی در نمایشگاه جنبی جشنواره فروش فرش دستباف خراسان شمالی که در عمارت مفخم بجنورد برپا شده است که بازدید از آنها در این مکان تاریخی خالی از لطف نخواهد بود .
به گفته رئیس سازمان بازرگانی، 18 هزار بافنده و 9 هزار دار قالی در استان وجود دارد که در قالب 7 اتحادیه ساماندهی شده اند و این امید است که تمام قالیبافان استان با پرداخت نیمی از حق بیمه خود به طور کامل بیمه شوند. استان قابلیت تولید فرش های گران بهایی مانند فرش ابریشمی راز و جرگلان دارد اما متاسفانه فرش استان به نام خود استان به فروش نمی رود و استان تاکنون نقشه فرشی برای خود نداشته است. برای همین نقشه فرش استان در حال تهیه توسط مرکز ملی فرش ایران است تا پس از تهیه، یک تخته فرشی از روی آن بافته و تحویل موزه فرش شود و ضمن تقویت فرهنگ، نمادی از فرش استان نیز ایجاد شود. به گفته رئیس سازمان بازرگانی تاکنون به 3 هزار و 136 خانوار بافنده در استان سهام عدالت پرداخت شده است و 70 درصد هزینه حضور در نمایشگاه ها برای بافندگان نیز از طریق بازرگانی پرداخت می شود.هم اکنون از 18 هزار بافنده استان، 17هزار و 25 بافنده شناسایی و به آن ها کارت مهارت بافندگی اعطا و جواز تاسیس 35 پروژه و 8 مجتمع بافندگی متمرکز و غیرمتمرکز نیز صادر شده است. مسئولان از آموزش 4 هزار و 840 بافنده در استان خبر داده و بیان کرده اند:
با تولید بافته هایی متناسب با نیاز بازار می توان در صنعت فرش به گونه ای تحول ایجاد کرد که هم به ارتقای اقتصادی بافندگان استان بینجامد و هم تحول اساسی در صنعت فرش ایجاد شود

مطالب خواندنی برگزاری سمینار و کلاس های آموزشی پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن
 طراحی پوستر دومین سمینا ر و دوره های آموزشی- پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن
 فراخوان شرکت در دومین سمینا ر و دوره های آموزشی- پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن
 آشنايي با تورج ژوله ، نويسنده، پژوهشگر و فرش شناس نام آشناي ايران
 اقدام مثبت مركز ملي فرش ايران و اتحاديه فرش دستباف ايران در ژاپن ایران در ژاپن - عبدالله احراري
 خبر فراخوان شرکت در سمینا ر و دوره های آموزشی- پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن ن در پورتال مرکز ملی فرش ایران
 اطلاعیه دوم سمینا ر و دوره های آموزشی- پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن
 استاد تورج ژوله و مدیران مرکز ملی فرش ایران وارد ژاپن شدند
 پیام رییس مرکز ملی فرش ایران به دومین سمینا ر و دوره های آموزشی- پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن
 خبر-آيين گشايش همايش و دوره آموزشی دست اندركاران و فروشندگان فرش دستباف ایران در ژاپن در پورتال مرکز ملی فرش ایران