جناب بهرامي لطفا"بخاطر دستمالي بازار قيصريه رابه آتش نكشيد

2011.05.25

عبدالله بهرامي مدیر عامل اتحادیه سراسری تعاونی‌های تولید‌كننده فرش دستباف ایراندر گفتگو با فارس خواستار انتقال مجموعه‌های این صنعت به سازمان میراث فرهنگی با ادغام وزارت بازرگانی و صنایع شده و گفته است:
"بحث تعیین تكلیف در مورد مركز ملی فرش ایران موضوع روز نیست به عبارتی این بحث از دو سال پیش مطرح و علی‌رغم پیگیری‌ها متأسفانه در این زمینه موفقیتی حاصل نشد.
وی با اشاره به نقش و جایگاه فرش دستباف ایران در بازارهای بین‌المللی، این صنعت را نیازمند یك سازمان مستقل است، در حال حاضر حدود هفت تا هشت میلیون نفر در كارگاه‌های فرشبافی كشور مشغول فعالیت هستند كه پاسخ به انتظارات آنها مستلزم تشكیل یك نهاد یا سازمان نظارتی و حمایتی مستقل است.
در شرایط فعلی كه وزارت صنایع در وزارت بازرگانی ادغام شده معتقدم حداقل انتظاری كه می‌توان داشت این است كه صنعت فرش ایران تحت پوشش و زیرمجموعه سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری باشد ،فرش دستباف ایران طی سال‌های گذشته همواره مظلوم واقع شده و رفته رفته جایگاه خود را به دلیل عدم حمایت‌های لازم در بازارهای جهانی از دست داده است كه احیاء مجدد این ظرفیت نیازمند توجه ویژه‌تر به مقوله فرش است.
قرار گرفتن مركز ملی فرش ایران در زیرمجموعه سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری این امكان را به ما می‌دهد تا راحت‌تر بتوانیم مطالبات قانونی و مصوب بخش را تأمین كنیم، طی سال جاری در شرایطی یك ردیف بودجه 200 میلیارد ریالی كمك‌ بلاعوض برای ارتقاء كیفیت تولید فرش‌های دستباف و تأمین و تولید مواد اولیه و یك ردیف بودجه‌ای 120 میلیارد تومانی برای حمایت از صنعت فرش دستباف در مجلس مصوب شده است كه متأسفانه در تخصیص و تأمین این ردیف‌های بودجه‌ای همیشه با مشكل مواجه بوده‌ایم.
در لایحه بودجه سال 90 انتظاراتی را فعالان صنعت فرش دستباف پیشنهاد كرده‌ بودند كه متأسفانه از كمیسیون تلفیق برگشت خورد و در صحن علنی اصلاً مطرح نشد.
فرش دستباف روستایی زیر مجموعه وزارت بازرگانی و فرش دستباف شهری زیر مجموعه وزارت تعاون است كه متأسفانه تا به امروز علی‌رغم تمام رایزنی‌ها و حمایت‌های ویژه از بخش تعاون، هیچ‌گاه سهم درخوری از بودجه‌های مصوب به فرش دستباف شهری تخصیص نیافته است"
اگر چه درخصوص عملكرد تعاونيهاي فرش تحت پوشش وزارت تعاون ابهامات زيادي مطرح است و از ميان خيل تعاونيهاي فرش اين وزارت تعداد بسيار كمي را فعال مي بينيم اما از آنجا كه هنوزموفق به شناخت اين تعاونيها در سراسر كشور نشده ايم هيچگاه به نقد عملكرد فعاليت ونقش اين تشكلها و بالاخص اتحاديه سراسري اين تشكلها پرداخته نشده است ما چند واقعيت انكار ناپذير در مورد تعاونيهاي فرش شهري وجود دارد:
5-براي شخص جناب عبدالله بهرامي و تك تك مديران تشكلهاي تحت پوشش احترام خاصي قايل بوده و در بسياري از موارد ايده هاي مشتركي داريم،اساس كار ما هم بر مبناي تعامل و همكاري جامعه فرش ايران است،هرگونه تشتت و پراكندگي آراءدر بين آحاد توليدكنندگان حقيقي و حقوقي موجب ضرر براي كل فرش است!
6-دربين همه فعالين فرش كشور و تاكيد آنان بر ايجاد سازمان مستقل فرش و يا حداقل ايجاد سازمان فرش و صنايع دستي كشور بعنوان زير مجموعه وزارت صنايع و بازرگاني اظهار نظر جناب عبدالله بهرامي عجيب است!مگر جناب عبدالله بهرامي از عملكرد ميراث در خصوص صنايع دستي خبر ندارد؟مگر ايشان نميداند هر تشكل فرشي اعم از حقيقي يا حقوقي بدون توجه به ماهيت ساختاري آن موردتوجه مركز ملي فرش است و .... نهايتا" احتمالا" وعده وعيدها از يكطرف و دلخوري بحق بهرامي ازمصوبه اخيرمجلس باعت اين اظهار نظر عجيب و غريب گرديده!
اما سخن ما با جناب بهرامي آن است كه مصوبه مجلس آغازي است براي كاري فراتر همانطور كه براي بخشش سود و جرايم تسهيلات دريافتي در سنوات گذشته ازنور چراغي كه اتحاديه فرش روستايي برافروخت تعاونيهاي تحت پوشش آن اتحاديه هم استفاده نمودند!
جان كلام اين كه جناب بهرامي ازشما انتظار ديگريست بخاطر دستمالي بازار را به آتش نكشيد!

مقالات دیگر عبدالله احراري
  جلوگیری از واردات و صادرات فرش های شبه ایرانی - سید احمد شبیری
  دلسوزان و فعالان قالي ايران از افزايش نرخ ارز دفاع مي نمايند - عبدالله احراری
  آقاي رييس جمهور براي نجات فرش ايران علاوه بر دلسوزي ، تصميمات سنجيده و فوري نيز لازم است - عبدالله احراری