2011.03.03

سخنرانی آقای اسحاقی

جناب آقای سید عباس عراقچی سفیر محترم جمهوری اسلامی ایران در توکیو
میهمانان گرانقدر ژاپنی و دوستان و همکاران همراه و هم یار
امروز خرسندم و شکرانه ی آن به جای می آورم که دگر بار فرصتی درخور و مغتنم دست داد تا به نمایندگی از جامعه فرش ایران به طور عام و به نمایندگی از اتحادیه فرش دستباف ایران، توفیق دیدار شما را بازیابم و درباب فرش، این هنر کهن ایران زمین سخنان و دیدگاه های این اتحادیه را بیان نمایم.
لذا پیش از هر چیز بر حسب ادبِ وظیفه و ادبِ احترام، مراتب سپاس خویش را به حضور تک تکتان که هریک در جهت بسط و توسعه این هنر دیرین کوششی داشته اید، تقدیم نمایم، و برای معرفی بیشتر اتحادیه فرش دستباف ایران در ژاپن؛ توفیقات فرهنگی بدست آمده و اهداف عالی پیشه رو نظرات و بیانات خود را ابراز و ایراد نمایم.
نخست درباب اتحادیه فرش دستباف ایران
این اتحادیه با وجود کوچکی و محدودیت های خاص خود افتخار دارد که توانسته ضمن جذب اعضای فعال،دائم و موقت و شناخته شده ایرانی و ژاپنی در امور فرش، دست به کارهای بزند که آوازه آن را تا سطوح جهانی طنین انداز کند، و آن را به عنوان یکی از برجسته ترین و پرکارترین اتحادیه های خارج از کشور معرفی نماید.
چه بسا که برگزاری سمینار فرش به برکت حضور دکتر طاهر صباحی از اساتید به نام فرش ایران آغازی شد برای شگرف همایش گره چهارصد ساله ایران و ژاپن در موزه ابریشم یوکوهاما که طی آن به مدد و همت دکتر سید عباس عراقچی سفیر محترم ایران در توکیو که خود نیز از خانواده فرش کشورند، بیش از 20 قطعه از کهن ترین و نقیس ترین فرش های ابریشم کشور از جمله فرش 400ساله سوزن شیرد و فرش گیون ماتسوری کیوتو برای نخستین بار از موزه ملی فرش ایران خارج شد و با حضورگرم شما عزیزان و مدیران فرش کشور جشن خرسندی و شیرینی آن در افتتاحیه کام همگان را شیرین کند.
تصور می کنم که تمامی کارهای صورت گرفته این اتحادیه که تمامی در جهت رونق فرش دستباف ایران در ژاپن و گسترش ابعاد فرهنگی –تاریخی آن در این دیدار صورت گرفته است، بر کسی پوشیده نباشد، این بار نیز بر کسی پوشیده نیست که این اتحادیه با همکاری و مشارکت سفارت ایران توانسته است سمیناری دیگر برپا نماید تا ابعاد فرهنگی و هنری فرش کشور را بیش از پیش به جامعه ژاپنی بشناساند.
تمامی این ها همان گونه که گفته شد، آغاز و انجامی است برای یک سرانجام نیکو که آن چیزی جز سربلندی کشور و بسط و توسعه این کالای فرهنگی کهن در سرزمین آفتاب تابان نیست.
باشد به یاری شما عزیزان گره هایی بر تارک این فرش همکاری نقش بندد تا روزی ابر فرش هم دلی ما در ژاپن به طور کامل بافته شود.
2. تمامی دوستان و همکارانی که در این جمع گرد آمده اند به نیکویی با فرش به عنوان یک کالای تجاری وعنوان یک کالای فرهنگی و تاریخی آشنایی دارند، و همگان چه بر حسب تجربه و چه برحسب مطالعه با شیوه و هنر مشتری داری و مشتری مداری آشنایی یافته و رونق بازار این محصول را جاری ساخته اند.
اما تصور بر آن است و بعضا دیده شده است که بسیاری از دوستان و همکاران ما اعم از ایرانی و ژاپنی باوجود شناخت دقیق از فن مشتری داری، از چند و چون فرش به عنوان یک هنر و تاریخی کهن بی خبر بوده و اطلاعات ناصوابی را به مشتریان خود منتقل کرده اند. لذا این اتحادیه وظیفه خود دانسته و می داند که با دعوت از اساتید و بزرگان فرش کشور سلسله سمینار ها و برنامه هایی را به مانند سمینار کنونی تدارک ببیند تا به حد خود در شناخت بهتر و دقیق تر فرش کشور سهم خویش را عطا نماید. چرا که اعتقاد ما بر این است که هر چه دانش و آگاهی فرهنگی ما از فرش بیشتر گردد، به همان نسبت نیز نحوه مواجه ما با آن نیز تغییر می یابد و ارزش آن صد چندان می شود. این نسبت و رهیافت جدیدی که می باید شکل بگیرد علاوه برآن که دانش ما را جهت ارائه خدماتی مناسب و شکست رقبا تقویت می کند، تا حد زیادی نسبت ما را با فرهنگ و گذشته خود نیز مشخص می کند. نسبت و رویکردی که چه بخواهیم و چه نخواهیم در درون تک تک ما حضور دارد.
باشد با تلاش مضاعف و کوششی بیشتر و به برکت نامیان فرش کشور چه در ایران و چه در ژاپن این فرهنگ در حجاب فرو رفته بدر آید و خود را آن چنان که هست پدیدار کند. پدیداری که یک سنت، یک تاریخ، یک فرهنگ و حتی یک بازار توسعه را در خود نهفته دارد.
حال که سخن به این جا رسید ضروری می دانم تا نکته ای را در این موضوع بیان نمایم. اخیرا دیده و شنیده است که فرش هایی با عنوان "ایست پرشیا" که ماهیتی شبه ایرانی دارند، وارد بازار شده و با سواستفاده از نام "پرشیا" که بلادرنگ ذهن را به سوی سرزمین ایران رهزنی می کند بازاری را به خود اختصاص داده است. همچنین حضور فرش های هندی با طرح ها و نقش های ایرانی توانسته است با قیمتی نازل تر از فرش اصیل ایران بازاری برای خود دست پا کند. این اتحادیه به عنوان یک اتحادیه ای که به ابعاد فرهنگی فرش توجهی وافر دارد، ضمن نگاه داشتن حرمت این بازار و استقبال از رقابت با این کالاهای نازل رنگ ایرانی خورده، در تلاش است که با رشد آگاهی و بیرون کشیدن این سنت در برابر این فرش های نا اصیل به گسترش توان بازار فرش ایران در ژاپن بپردازد.

این رو ما در حالی که چنین هدفی را مد نظر قرار داده ایم، کوشش داریم تا درون خود را نیز تطهیر کنیم و از تمامی کوتاهی های خود در قبال همکاران و دوستان گرامی، اشتباهات پیش آمده، صمیمانه عذرخواهی نمایم و زین پس به یاری شما عزیزان طرحی دگر در اندازیم

دگر مطالب خواندنی برگزاری سمینار و کلاس های آموزشی پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن
 طراحی پوستر دومین سمینا ر و دوره های آموزشی- پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن
 فراخوان شرکت در دومین سمینا ر و دوره های آموزشی- پژوهشی دست اندر کاران فرش دستباف ایران در ژاپن