نمایشگاه ها و سمینارهای های فرش دستبافت ايران

87/12/15- واحد مرکزي خبر

بزرگترین نمایشگاه فرش ایران در ژاپن برگزار می‌شود

آفتاب:
بزرگترین نمایشگاه فرش ایران با نام «نمایشگاه فرش و فرهنگ ایران در ژاپن» در روزهای پایانی امسال در توکیو گشایش می‌یابد

به گزارش خبرنگار آفتاب از ژاپن، «در راستای کوششهای چندین ساله
اعضای اتحادیه فرش ایران در ژاپن از زمان بنیادگزاری آن در سال 1369 خورشیدی ما تلاش کرده اند تا درباره تبلیغات و برگزاری نمایشگاههای گوناگون در ژاپن، طرح یک نمایشگاه فرهنگی و هنری جالبی تنظیم کنند که در سه روز پایانی اسفند ماه جاری و
هم زمان با آغاز سال نو در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو برگزار خواهد شد.
این نمایشگاه طبق برنامه پیش‌بینی شده در ساعت 17 عصر روز چهارشنبه 28 اسفند ماه و با حضور مدعوینی برگزار
می‌شود که شامل برخی از مقامات بلندپایه دولتی و پارلمانی و علمی و هنری ژاپن و صاحب‌نظران و دست‌اندرکاران تراز اول ژاپنی
در زمینه فرش ایران و نیز مقامات رسمی و بازرگانان ایرانی مقیم ژاپن است. این مراسم با سخنرانی جناب سید عباس عراقچی سفیر کشورمان در ژاپن و نیز دو نفر از ایران‌شناسان ژاپنی صاحب‌نظر در زمینه فرش و یک مقام عالی‌رتبه کشورمان که برای شرکت در این مراسم گشایش این نمایشگاه دعوت شده‌اند».

در این نمایشگاه که بیشتر به جنبه‌های فرهنگی و هنری فرش ایران پرداخته می‌شود، شمار فراوانی از اصیل‌ترین و نفیس‌ترین
و زیباترین فرشهای کشورمان به نمایش گذارده می‌شود و به عنوان مکمل نمایشگاه و جلب توجه بیشتر بازدیدکنندگان برنامه‌های دیگری هم چون چیدن سفره زیبای هفت‌سین مطابق رسوم کهن ایران زمین و برنامه‌های زنده موسیقی سنتی ایرانی و یک دار زیبای قالی و بافت فرش ایرانی به صورت زنده اجرا می‌شود. باشد تا بازدیدکنندگان و نیز خیل ژاپنی‌های علاقه‌مند به فرش و موسیقی و در
یک کلام فرهنگ زیبای ایرانی، با اصالت فرش ایران و شکوه هنری آن بیشتر آشنا شوند که وام‌دار نقش و نگار طبیعت خدادادی
است. کسانی که شاید گوشه‌هایی از این برنامه 3 روزه را از طریق تلویزیون و نیز وب سایتهای اینترنتی تماشا کنند.

در این میان نقش‌ها و رنگ‌آمیزی هر قطعه از فرش ایرانی در برابر دیدگان چنان دلبری می‌کند که دل هر رهگذر را می‌رباید. حال، عاشقی می‌خواهد تا بایستد و از ساز و سوز آتش‌گدازان دل بافنده نترسد که در تار و پود فرش نهان شده است:

در عاشقی گریز نباشد ز سوز و ساز
    استاده‌ام چو شمع مترسان ز آتشم

و این چنین می‌شود که ژاپنی‌های ریزبین و ژرف‌نگر اما خاموش، شکیبایی ز کف می‌دهند و از پس پرده فکرت، رشته سخن را به دست می‌گیرند و می‌تازند و بسی جلوه می‌نماید. براستی که کلامشان درباره هنر دیرپای ایرانی بس شنیدنی است و دلنشین
. بدین‌سان راز مانای پیوند دیرپای دو کشور ایران و ژاپن فاش می‌شود و همگان از ژرفای این سِر به سَر مُهر آگاه می‌شوند.

اتحادیه فرش ایران در ژاپن این افتخار را دارد تا با هم‌اندیشی و همیاری و همت یکایک اعضای خویش و نیز با پشتیبانی موثر
و ارزشمند سفارت جمهوری اسلامی ایران در توکیو،‌ نمایشگاه فرش و فرهنگ ایرانی را با نوآوری‌های ویژه‌ای در پهنه دانش و هنر فرش ایرانی به همگان ارایه دهد.

.

همچنين در اين بخش بخوانيد...بازگشت تماس با ما در باره اثحادیه صفحه اول