2011.11.20

‌تک بافی از دلایل افت فروش ایرانی است

متن خبر: عبدالله احراری عضو انجمن علمی فرش ایران,:فرش ایرانی نیازمند تحول در طرح و نقش است تک بافی از دلایل افت فروش ایرانی است
خبرگزاری ایمنا: عضو انجمن علمی فرش ایران گفت: بافت قالی با ساختار، رنگ و نقش گذشته دیگر بازاری ندارد و با ایجاد تغییر و تحول در رنگ‌ها و طرح‌ها می‌توان در رقابت با کشورهای دیگر موفق بود.
به گزارش خبرنگار ایمنا از گلپایگان، عبدالله احراری در اولین همایش تخصصی فرش دستباف گلپایگان که در سالن ارشاد واقع در بوستان هفده تن برگزار شده بود، بیان داشت: در حال حاضر شرایط جامعه به گونه‌ای است که تولید کنندگان همه بار مسئولیت را به دوش می‌کشند، بنابر این مسئولیت بافندگان فرش دستباف برای جلب رضایت عامه مردم چند برابر شده است. وی افزود: بافندگان فرش باید آگاه باشند که بافت قالی با ساختار و رنگ نقش گذشته بازاری ندارد و با ایجاد تغییر و تحول در رنگ‌ها و طرح‌ها می‌توان در رقابت با کشورهای دیگر موفق بود، در غیر این صورت دیر یا زود همین تعداد کارگاه‌های قالی بافی باقیمانده تعطیل خواهد شد.
عضو انجمن علمی فرش ایران با اشاره به اینکه مسئولیت ایجاد تغییر در صنعت فرش به عهده کارفرمایان است، تصریح کرد: نباید اجازه داد هنر و صنعت فرش ایرانی به فراموشی سپرده شود چون فرش ایرانی با دین و فرهنگ ما گره خورده است.
احراری اظهار داشت: استفاده از دستاوردهای علمی و فنی روز دنیا در زمینه بافت فرش مثل سایر محصولات و کالاها ضرورت دارد و به کارگیری علم نوین در فرش، جایگاه فرش دستباف ایرانی را مثل گذشته پررنگ خواهد کرد.
عضو انجمن علمی فرش ایران بیان داشت: در گذشته فرش ایرانی در جامعه آمریکا و اروپا رتبه اول را به خود اختصاص داده بود و به عنوان تولید کننده منحصر به فرد بشمار می‌رفت اما امروزه در رقابت تنگاتنگ با کشورهای خارجی حرف آخر را می‌زند. پژوهشگر فرش ایرانی تک بافی و استفاده نکردن از مواد اولیه با کیفیت را از دلایل افت فروش فرش دستباف عنوان کرد و افزود: بافندگان با در نظر گرفتن منافع شخصی خود باید از مواد اولیه مرغوب و با کیفیت استفاده کنند تا قبل از پایان تولید، فرش را به فروش رسانده و تولید کننده درآمد بیشتری کسب کند.
احراری تصریح کرد: شهرستان‌های گلپایگان و خوانسار به خاطر دارا بودن شرایط کوهستانی، یکی از مکان‌های قالیبافی فعال در سطح کشور محسوب می‌شود و وجود این امکانات و ظرفیت‌ها نقش مسئولان شهرستانی را مهمتر و اساسی‌تر می کند.
وی نزدیکی گلپایگان به مراکز عمده فروش فرش دستباف را یکی دیگر از مزیت‌های این شهر برشمرد و تاکید کرد: شرکت در نمایشگاه‌های فرش می‌تواند زمینه عرضه و فروش را برای تولید کنندگان مهیا و بافندگان را با تنوع رنگ و نقش آشنا سازد.

دیگر اخبار قالی ایرانی
  عبدالله احراری -:فرش ایرانی نیازمند تحول در طرح و نقش‌
  استقبال ديپلمات ها در وين از نمايشگاه فرش ايراني
  بررسي درخواست اتحاديه توليد كنندگان و صادر كنندگان فرش