نمایشگاه ها و سمینارهای های فرش دستبافت ايران

توکیو-27/2/2009
    سید احمد شبیری

وضعیت اقتصادی داخلی کشور ژاپن هر لحظه رو به وخامت بیشتر نهاده است

همزمان با جهانی شدن بحرانهای مالی و با روی کار آمدن نخست وزیر وقت  آقای تارو آسو که از سپتامبرگذشته سکان رهبری دولت ژاپن را بدست گرفته وضعیت اقتصادی این کشور سیر نزولی خود را طی میکند.

حزب حاکم لیبرال دمکراتیک و رهبران آن از محبوبیت کمی برخوردارند چنانکه در آخرین همه پرسی میزان
محبوبیت آقای آسو حدود 11ممیز7 درصداعلام شده و درمقابل حزب دیگردمکراتیک ژاپن به رهبری آقای ایچی رو اوزاوا
از محبوبیت خوبی برخوردار بوده است. با پیش بینی انحلال مجلس ژاپن در چند ماه آینده این حزب در یک فرصت طلایی
خود را برای یک همه پرسی بی سابقه آماده میکند .که احتمالاً منجر  به گرفتن قدرت از حزب حاکم خواهد شد.

بحران مدیریتی در حزب حاکم این کشور شرایط سیاسی –اقتصادی بدی را دامن زده است .شاخص سهام صنایع سنگین از عدد پنج به سه و شاخص خدمات از عدد ده به یک تنزل پیدا کرده و شاخص سهام بازار بورس ژاپن (نیکه ) ازحدود 39,000ین در زمان شکوفایی اقتصادی ژاپن به 13,800ین درسال گذشته و حدود 7,500ین درحال حاضر تنزل یافته که این خود مهر تاییدی بر بدتر شدن وضعیت اقتصادی این جزیره ثبات است .

日経平均  (27日終値,円)

7,568.42 +110.49

با این شرایط بد سیاسی – اقتصادی حتی بعد از گریز از نابسامانی های بازار های مالی در شرایط فعلی احتمال شدید رکود اقتصادی کشور آفتاب تابان را تهدید  مینمایدکه باعث فشار شدیدی بر ین ژاپن خواهد بود.

بویژه از بازار های آمریکا و اروپا میبرد.

ژاپن به خاطر تجربه تلخ دوران اقتصاد حبابی در نتیجه ارایه وامهای بانکی غیر قابل برگشت در سال 1990، در مقابل خرید
بسته های وامهای بانکی آمریکا بسیار هوشمندانه برخورد کرد و مانند دیگر کشورها آنچنان درگیر و متضرر نگردید.

اما درمقابل سقوط ارزش بیشتر ارزهای دنیا، ین ژاپن از پایگاه محکمی برخوردار گردید. و بالا رفتن ارزش آن تسهیلاتی برای واردات و مشکلات فراوانی را برای صادرا ت فراهم آورده است.

در این میان می توان از شرکت چند ملیتی خودرو سازی تویوتا نام برد که با نخستین ضرر چهار میلیارد دلاری  خود درچند دهه اخیر روبرو گردیده است که این امر منجربه استعفاء رئیس شرکت و جایگزینی یکی از نوادگان خانواده تویوتا آاقای آکیدو تویوتا گردید.

این بار نه تنها بردوش تویوتا بلکه بر تمامی صادر کنندگان ژاپنی سنگینی کرده است و چرخه حرکت اقتصادی را کند نموده است.

بر همین اصل دولت ژاپن برای ادامه دادن به حرکت چرخه اقتصادی داخلی در تلاش است برای خروج از این بحران مانند
دیگر کشور های صنعتی دنیا اقدام به راه اندازی اقتصاد خود کند .
تازه ترین آن تلاش در تصویب قانونی است که تزریق دوتریلیون و سیصد و نود و پنج بیلیون ین ژاپن وجه نقد به دست مردم است.

از این باب افراد زیر 18سال و بالای 65 سال مبلغ 20.هزار ین و مابقی مردم  ژاپن مبلغ 12هزار ین وجه نقددریافت خواهند نمود.
دولت میبایست برای واریز این پول به حسابها و رساندن آن به دست مردم هشتصد و بیست و پنج بیلیون ین هزینه نماید.

برای بدهکار ترین دولت عضو گروه کشورهای  صنعتی پرداخت چنین هزینه های سنگینی برای راه اندازی چرخه اقتصادی
جای بسی پرسش است

از سوی دیگر ژاپن با رقابت قدرت های نو ظهور چون کشور چین روبروست .در حال حاضر با وجود بحران اقتصادی جهان
 و گسترش آن بار دیگرخود در کام بحران فرورفته و برای باز سازی نظام اقتصادی بین المللی و خروج جهان از آن به عنوان
دومین کشور برتر اقتصادی باید ;نقش  مهمی را ایفاء کند .

قدرت صنعتی و ذخایر ارزی این کشور میتواند مهره های خوبی در بازی شطرنج اقتصادی جهانی باشد..

مطالب خواندنی
 وضعیت اقتصادی داخلی کشور ژاپن هر لحظه رو به وخامت بیشتر نهاده است - سيد احمد شبيري
 حضور رئیس اتحادیه فرش دست بافت ايران درکشور ژاپن سيد احمد شبيري در ضیافث شام حزب دمکرات ژاپن